SC Derbi od 39:58 do 85:82 protiv Splita u Splitu

KK Split/Ivica Čavka

Košarkaši SC Derbija izgledali su bezidejno u prvom poluvremenu, tokom trećeg kvartala Split je vodio sa 58:39, ali su Podgoričani uspeli da stignu do triler završnice i dragocene pobede – 85:82. SC Derbi ima sko 4-4, a Split 2-6.

Prevagu na tasu SC Derbija, doneli su Loren Džekson sa 22, Flečer Megi sa 18 i Emir Hadžibegović sa 14 poena. Kod Splita, Luis Saliven je postigao 26, Dominik Mavra 20, a Tajler Nelson 16 poena.

KK Split/Ivica Čavka

Splićani su odlično počeli meč, odlično odigrali prvo poluvreme, gotovo bez problem stekli 17 poena prednosti – 51:34. Splićani su dobro igrali u odbrani, a ogromnu podršku su dobili od Podgoričana, koji su im poklanjali lopte kao na tanci, koji nisu uspeli da zatvore ofanzivni skok, koji nisu imali rešena ni u odbani, ni u napadu.

Laki poeni Splita su se nizali kao na traci, bilo je i atraktivnih poteza, jednom rečju, potpuna dominacija. Luis Saliven je ubacio 19, a Dominik Mavra i Lovro Runjić po sedam poena. Kod bezidejnog SC Derbija, bolji od ostalih, bili su Flečer Megi sa devet i Emir Hadžibegović sa sedam poena.

KK Split/Ivica Čavka

Na osnovu viđenog u prvom poluvremenu, delovalo je da popularnim “studentima” iz Podgorice preti debakl. Bilo je jasno da će u nastavku iz korena morati da promene igru u oba smera, kako bi stigli do egala i eventualnog preokreta. SC je tokom trećeg kvartala izgledao mnogo bolje i agresivnije, pa je uoči poslednjeg kvartala uspeo da svede deficit na devet poena – 65:56.

Split je nastojao da sačuva kapital, a SC da stigne do egala tokom poslednje deonice. Bezidejni SC se pretvorio u opasni SC. Odbrana je bila na željenom nivou, Flečer Megi, Loren Džekson i Nikola Pavlićević u dobrom ofanzivnom ritmu, pa su Podgoričani stigli do 73:74 na tri minuta pre kraja. Bilo je jasno da sledi triler završnica.

Loren Džekson je pogodio trojku, Mateo Drežnjak dva slobodna bacanja, SC je stekao kapital od 78:75. Dominik Mavra je uzvratio 2+1. Tasić je promašio zicer, a Mavra pogodio trojku za 81:78. Tasić je pogodio jedan penal, Nelson promašio trojku, a Džekson doneo izjednačenje. Nelson je napravio prekršaj u napadu, a Džekson pogodio za 83:81 na 50 sekundi pre kraja. Mavra je promašio trojku, a Džekson izgubio loptu.

KK Split/Ivica Čavka

Na liniju slobodnih bacanja je otišao Šorter, na 10 sekundi pre kraja. Pogodio je drugo slobodno bacanje, pa je SC Derbi bio jako blizu velikog preokreta i dragocene pobede. Danilo Tasić je pogodio oba slobodna bacanja. Split je mogao do produžetka, ali Dominik Mavra, a zatim i Šenon Šorter nisu uspeli da pogode trojke iz otvorenih pozicija.

U narednom kolu, SC Derbi igra protiv Crvene zvezde na svom parketu, dok će Split gostovati ekipi Mornara.

Komentari

Vaš komentar