Šehović i Atić: Moramo da usporimo Cibonu

Podeli:
KK Budućnost Voli

Izabranici Aleksandra Džikića, košarkaši Budućnosti, zaslužili su odmor. U ABA ligi imaju skor 7-3, u Evrokupu 5-1, a ostvareno dobija na težini ako se naglasi da šampion Crne Gore ima ogromnih problema sa povredama i sastavom tima od početka priprema.

Većinu utakmica je odigrao sa osam ili devet igrača, ali od pomenutog odmora nema ništa, je 12. decembra sledi duel sa Cibonom u Zagrebu, a tri dana kasnije sa Gran Kanarijom u Podgorici. Ono što raduje stručni štab i navijače je činjenica da će u sastavu tima biti Vili Rid i novajlija Donatas Tarolis.

„Vili Rid je počeo da trenira, to nam je veoma važno. Imamo smanjenu rotaciju već duže vreme i njegov povratak na parket će nam mnogo značiti. Svi smo svesni da moramo da budemo oprezni i strpljivi, da je potrebno još vremena, da Vili bude na željenom nivou u svakom smislu“, naglasio je kapiten Budućnosti, Suad Šehović, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

„Cibona igra agresivno u oba smera, ima veoma talentovane igrače. Moramo da usporimo rivala, moramo da budemo na željenom nivou u defanzivi, jer je odbrana ključ uspeha u svakom meču”.

Dolaskom Tarolisa i povratkom Rida, Aleksandar Džikić je dobio prostor za rotaciju, ali još uvek nedostaju Danilo Nikolića, Petar Popović i Igor Drobnjak. Dok je sa Džejkobom Vajlijem, priča završena.

„Dvadesetak dana ne možemo da radimo pet na pet tokom treninga, ali i pored toga uspevamo velikom energijom, borbom i sjajnom atmosferom  u timu, da ostvarujemo dobre rezultate. Odmah posle Promiteasa, misli smo usmerili ka Ciboni. Radi se o talentovanom timu, koje je jedno od iznenađenja sezone. Ekipa iz Zagreba igra izuzetno agresivno u odbrani, brzo i sa mnogo tranzicije u napadu. Moramo da usporimo rivala, moramo da nemetnemo stil igre koji nama odgovara, ako želimo, a želimo pobedu protiv Cibone”, naglasio je Edin Etić.

KK Budućnost Voli

Utakmica između Cibone i Budućnosti na programu je 12. decembra sa početkom u 19 časova.

Komentari

Vaš komentar