Sejfić za SK: Najjači kada je najteže, želimo u TOP 8

Ismet Sejfić
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske, iako oslabljeni, obećali su borbu do poslednjih atoma snage, naglasili su da nisu klonuli duhom posle poraza od Borca iz Banjaluke posle triler završnice, a obećanje su ispunili, jer su pobedili Helios sa 77:67.

Prevagu na tasu Sutjeske, koja sada ima skor 2-4, pa i dalje može da sanja plasman u TOP 8 fazu, doneli su Radosav Spasojević sa 21-im poenom, Đorđe Milošević sa 18 poena i 13 skokova, Ismet Sejfić sa 17 poena i 15 skokova.

Iako bez plejmejkera Nikole Koraća i Andrea Vulevića, iako bez Radosava Spasojevića na prvom turniru u Čejetini, izabranici Velimira Gašića se zaista bore kao lavovi. U slučaju da u poslednjem kolu, drugog od tri turnira ABA 2 lige, stignu do pobede protiv Slobode iz Užica, Nikšićani bi imali realne šanse da se umešaju u borbu za TOP 8 fazu, još kada bi bili kompletni…

Imali smo velikih problema sa povredama pred turnir u Čejetini i sada na turniru u Banjaluci. Međutim, nikada to nismo isticali u prvi plan, jer bi to značilo da tražimo alibi, a mi nismo takva ekipa. Mnogo puta smo pokazali da smo najjači, kada je najteže. Ostvarili smo dve pobede, imamo četiri poraza, a sva četiri meča smo izgubili na jednu loptu. Da smo imali samo malo više sreće i skor bi bio bolji, ali…”, rekao je Ismet Sejfić, reprezentativac Bosne i Hercegovine u sastavu Nikšićana i nastavio:

Ali, nastavljamo da se borimo za ostvarenje sna, a to je mesto u TOP 8 fazi. Utakmica koja nas očekuje protiv Slobode iz Užica je od vitalnog značaja, jer bi pobedom u tom duelu, imali daleko realnije izglede da stignemo do cilja, koji smo sami sebi postavili.”

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, stameni centar koji je sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine izborio plasman na Evropsko prvenstvo, je nastavio sa izlaganjem:

Plasman u TOP 8 fazu je ogromna želja svih nas u ekipi, ali primarni ciljevi u sezoni koja je u toku, su induvidualni napredak mladih igrača, ponovni plasman u drugo po rangu regionalno takmičenje kroz šampionat Crne Gore, a želimo da opravdamo ulogu favorita protiv Zete i stignemo do finalnog turnira Kupa Crne Gore. Međutim, sada su sve misli usmerene ka duelu protiv Slobode iz Užica. Uložićemo i poslednji atom snage, kako bi na kraju uzdignutih ruku napustili parket”, zaključio je Ismet Sejfić.

Sutjeska ima skor 2-4, Sloboda iz Užica 3-2 (večeras igra protiv MZT Skoplja), a duel Nikšićana i Užičana na programu je 24. januara.

Komentari

Vaš komentar