Skupština ABA: Start 25. septembra, večiti derbi u 8. kolu

ABA League 16. jul. 202120:51 > 17. jul. 2021 15:50
Podeli:
Partizan, Crvena zvezda
KK Partizan NIS

Čelnici ABA lige održali su Skupštinu koja je najavljivana prilično dugo. Na sastanku je odlučeno da elitno regionalno takmičenje počinje 25. septembra, a u prvom kolu snage će odmeriti: Crvena zvezda – Split, Budućnost – FMP, Igokea – Borac, Cedevita Olimpija – Krka, Mornar – Cibona, Mega – Studentski centar i Zadar – Partizan.

Pogledajte klompletan raspored ABA lige.

Nakon sastanka, objavljeno je i saopštenje koje prenosimo u celini:

ABA liga u sezoni 2021/22 će početi 25.9.2021. godine, odlučeno je na Skupštini ABA lige j.t.d. održanoj 16.7.2021. godine u Beogradu. Skupština ABA lige j.t.d. potvrdila je kalendar takmičenja 1. ABA lige, posle čega su određeni takmičarski brojevi i određeni parovi.

U analizi sezone 2020/21, Skupština ABA lige usvojila je preliminarni izveštaj Dubravka Kmetovića, direktora i izveštaj Milije Vojinovića, sportskog direktora ABA lige u kojima se konstatuje da je protekla takmičarska godina, opterećena pandemijom virusa Covid-19, bila izuzetno zahtevna, ali da su uprkos svim izazovima, na svim poljima rada i funkcionisanja društva napravljeni značajni iskoraci. U skladu sa tim ABA liga je dodatno učvrstila svoje poziciju pokretača razvoja košarke u regionu i istovremeno izgradila još snažniji temelj za generisanje prihoda.“

Takođe, Skupština ABA lige j.t.d. usvojila je izveštaj Srđana Dožaia, komesara za suđenje i izveštaj Saše Maričića, predsednika Sudijske komisije.

Istovremeno, konstatovala je da su u sezoni 2020/21 u radu Sudijske organizacije napravljeni veliki pomaci, čime je dobila punu podršku za dalji rad i unapređenja.”.

Komentari

Vaš komentar