Skupština KK Crvena zvezda: Slede redovni izbori

ABA League 30. jun. 202116:011 komentar
Podeli:
Skupština KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda održao je u utorak redovno zasedanje Skupštine kluba. Ovo zasedanje ujedno je bilo i poslednje u ovom sazivu pošto Skupštini KK Crvena zvezda i svim ostalim rukovodećim organima kluba (Predsednik, predsedništvo, Upravni odbor…), ističe petogodišnji mandat. Zasedanje Skupštine koje je drugo u takmičarskoj sezoni 2020-2021 imalo je kvorum i 8 tačaka dnevnog reda.

Predsednik kluba Nebojša Čović u prvom delu zasedanja osvrnuo se na velike uspehe KK Crvena zvezda, ne samo u prethodnoj sezoni, već i tokom celog petogodišnjeg mandata na čelu kluba.

KK Crvena zvezda u tom periodu osvojila je 3 ABA lige, 4 titule prvaka Srbije, 2 Kupa Radivoja Koraća, 1 Superkup ABA lige, a klub je u tom periodu 4 godine učestvovao u Evroligi i postao prepoznatljiv brend u evropskim okvirima i standardni učesnik u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Prvi čovek crveno-belih posebno se osvrnuo na prethodnu, izuzetno tešku sezonu u kojoj je klub osvojio triplu krunu i pored brojnih otežavajućih okolnosti: počev od Covid sezone i svih izazova koje je takva sezona nosila i na terenu i po pitanju logistike, preko brojnih prepreka i opstrukcija sa kojima se klub suočavao u regionalnom takmičenju na terenu i u administrativnom delu, do kadrovskih promena u stručnom timu Crvene zvezde tokom sezona, brojnih povređenih i zaraženih igrača…

KK Crvena zvezda je uspeo sistemom koji je izgradio u prethodnih 10 godina da se izbori sa svim zamkama, problemima i izazovima, i pokaže i na terenu i van njega da je veliki klub koji ima uspehe, trofeje i ono najvažnije – podršku miliona navijača koji vole crveno-belu boju i poštuju rezultate i 17. trofeja kluba u prethodnih 10 godina.

KK Crvena zvezda je u prethodnom petogodišnjem mandatu samo potvrdila sa ljudima koji rade u sistemu našeg kluba, da je pobedila na svim poljima i pozicionirala se kao vodeći klub u regionu u svakom aspektu – rezultatski, organizaciono i kao prepoznatljiv klub i brend i u evropskim okvirima.

Na sednici Skupštine jednoglasno su usvojeni zapisnik sa prethodne Skupštine, kao i izveštaji o poslovanju firmi „Fourred“ i „Zvezda Forever“, izveštaji o poslovanju KK Crvena zvezda, i finansijski izveštaj za sezonu 2020-2021 KK Crvena zvezda.

Obrazlažući finansijski izveštaj prvi čovek crveno-belih je naveo da je Covid sezona u kojoj je naš prvi tim odigrao 79 takmičarskih utakmica, imao brojna putovanja, testiranja, povrede igrača i zarazu virusom korone, kao i neminovne kadrovske promene u igračkom i trenerskom sastavu, ali i dodatne nepredviđene troškove za klub, koji su doveli do vrlo složene finansijske situacije u kojoj se klub trenutno nalazi.

Direktor kluba Filip Sunturlić informisao je članove Skupštine o svim aktivnostima koje je klub preduzeo tokom prethodne sezone, planovima za narednu, kao i u prelaznom roku i daljim koracima koje Crvena zvezda planira u tom smeru. Takođe, direktor kluba informisao je prisutne i oko položaja KK Crvena zvezda u evroligaškoj porodici i statusa našeg kluba pred ECA i Evroligom, čiji je član prethodnih 10 godina.

Konačno tročasovno zasedanje Skupštine okončano je odlukom o raspisivanju izbora, imajući u vidu da je svim organima kluba verifikovan mandat odlukom Skupštine do sprovođenja izbora koji bi trebalo da se održe početkom avgusta.

Komentari

Vaš komentar