Splićani zainteresovani za Petra Mijovića

Podeli:
KK Budućnost Voli

Čelnici Splita, nedavno su raskinuli saradnju sa Ivicom Skelinom. Postojala je mogućnost da na klupu tima iz Dalmacije koji je svojevremeno bio neprikosnoven u Evropi, sedne selektor Brazila, Aco Petrović, ali je ovaj dogovor stopirao brazilski Savez.

Prema informacijama koje smo dobili od kolega iz Hrvatske, prvi pik u periodu koji sledi je bivši trener Budućnosti, koji je na sajtu Evrolige uvršćen u grupu od deset najperspektivnijih trenera Evrope.

Razgovori oko eventualnog angažmana će biti obavljeni u narednih nekoliko dana, s obzirom da nema razloga za žurbu, jer je trenutno pauza u takmičenjima zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Da li će Split uspeti da ubedi Petra Mijovića da sedne na klupu tima koji je tri puta uzastopno osvajao titulu prvaka Evrope, ostaje da se vidi.

Petar Mijović je odradio odličan posao u Budućnosti, odlučio je da sporazumnu raskine saradnju sa klubom, a na njegovo mesto je stigao Dejan Milojević. Ono što je izvesno u ovom trenutku, ni Mijović nema razloga da žuri kada je izbor nove sredine u pitanju. Jasno je da će izabrati klub koji će u potpunosti bili u skladu sa njegovim planovima i ambicijama.

Da li će to biti Split? Saznaćemo prilično brzo.

Komentari

Vaš komentar