Split šokirao Igokeu u Laktašima

KK Igokea/Marija Vuruna

Košarkaši Igokee, pod komandom novog trenera Vladimira Jovanovića, nisu uspeli su da stignu do prve pobede u ABA ligi. Posle poraza od Borca u Čačku, Igokea je poražena na svom parketu od Splita sa 92:88, pa trenutno ima skor 5-11, a Split 6-11.

Najefikasniji u sastavu Splita, bili su Dominik Mavra sa 24, Tajler Nelson sa 18, Šenon Šorter sa 17, Luis Saliven sa 14 poena. Kod Igokee, Nikola Tanasković je postigao 19, Dragan Milosavljević 16, a Kosta Kondić 13 poena.

KK Igokea/Marija Vuruna

Izabranici Vladimira Jovanovića, koji je sezonu počeo kao trener Crvene zvezde, slovili su za favorita na papiru protiv Splita, ali je ekipa iz Dalmacije insistirala na tome da Igokea opravda ulogu favorita na parketu.

Posle prve deonice, Igokea je vodila sa 28:27, na poluvremenu, ekipa iz Laktaša je imala dva poena prednost, a uoči poslednje deonice, Igokea je vodila sa 73:70.

KK Igokea/Marija Vuruna

Početkom završnog kvartala, Igokea je u režijji Brajanta Kraforda uspela da pobegne na 77:70 i delovalo je da lomi rivala iz Splita. Nedugo zatim, Igokea je vodila sa 86:77, a kada su gotovo svi očekivali da ekipa iz Laktaša privede meč kraju, usledio je veliki preokret, Split je stigao do 88:88, nije pomogao ni minut odmora koji je uzeo Jovanović, Split je pobegao na 92:88, a zatim proslavio dragocenu pobedu.

KK Igokea/Marija Vuruna

U narednoj rundi ABA lige, Igokea će odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde u Beogradu, dok će Split ugostiti ekipu Zadra.

Komentari

Vaš komentar