Tepić za SK: Emotivna Željkova odluka, ambicije su najviše

ABA League 26. jun. 20217:316 komentara
Podeli:
Photo by Luca Sgamellotti/EB via Getty Images

Nekadašnji košarkaš Partizana Milenko Tepić kaže za Sport klub da veruje da će Željko Obradović vratiti crno-bele u Evroligu. Takođe, Tepić ističe da je povratak u Partizan lična i emotivna odluka Obradovića.

U petak je odjeknula „bomba“ da se najtrofejniji trener Evrope, devetostruki osvajač Evrolige, vratio u Partizan.

„Oduševljen sam. Mislim da je to velika stvar za srpsku košarku, a posebno za Partizan i sve njegove navijače, to što se takva trenerska veličina vratila“, počinje Tepić za Sport klub.

Žocov povratak:

Dugo je Obradović bio van srpske košarke, pogotovo klupske, ali 34-godišnji košarkaš ne vidi da će u vezi s tim biti poteškoća.

„Nema toga sa čime se Željko nije susretao, posebno gledajući činjenicu da je više od dvadeset godina radio u zemljama koje su nama bliske temperamentom – pre svega u Grčkoj, a zatim i u Turskoj. Tu su uslovi i odnosi i teži i zategnutiji nego u Srbiji, ne vidim da bilo šta može da mu bude problem“.

Tepić, koji je sa Obradovićem sarađivao u Panatinaikosu, ističe da je bespotrebno govoriti o kvalitetima čoveka koji je toliko puta potvrdio da je najbolji trener u Evropi.

„Ne sumnjam da će to biti slučaj i sada u Partizanu. Vidim da se stvorila velika euforija, što je razumljivo, ali verujem i da je za sve u životu potrebno vreme – biće mu potrebno malo vremena da uspostavi svoj sistem i da vrati Partizan na mesto koje mu pripada. Želim Željku svu sreću, uzbuđen sam i izuzetno mi je drago što je odlučio da vrati. Verujem da će nam opet svima biti veliko zadovoljstvo i uživanje da gledamo utakmice Partizana“.

„Partizan je brend i zaslužuje mesto u Evroligi“

Željko Obradović
Guliver Images / AP Photo/Darko Vojinovic

Dolaskom Obradovića, razumljivo su porasle i ambicije navijača crno-belih, a povratak u Evroligu svakako je osnovni cilj.

„Željko je garancija za sve u evropskoj košarci, siguran sam da sa velikim ambicijama i motivom dolazi. Znajući koliko voli Partizan, siguran sam da je ovo njegova lična, emotivna odluka. Gde god Željko Obradović dođe, znate da taj tim ima najviše ambicije, on u drugačije uslove ne dolazi. A kada on dođe, takve ambicije postaju realnije. Verujem da će to biti slučaj i sa Partizanom – krajni cilj, pored osvajanja titula, jeste pre svega povratak u Evroligu“, kaže za Sport klub Tepić, koji trenutno nastupa za Megu, i  potom zaključuje:

„Kako Željkov mandat bude odmicao, verujem da će Partizan postajati sve ozbiljniji učesnik tog takmičenja, ali za početak, ne treba razmišljati predaleko. Moj osećaj, za koji verujem da mnogi dele, jeste da je Partizan jedan od najvećih brendova evropske košarke, i da kao takav zaslužuje mesto u Evroligi“.

Obradovićeva promocija zakazana je za ponedeljak.

Komentari

Vaš komentar