“Teška utakmica u neprijatnom trenutku, daćemo sve od sebe”

Podeli:
KK Budućnost Voli

Izabranici Aleksandra Džikića, košarkaši Budućnosti, odmeriće snage sa ekipom SC Derbija u 10. kolu ABA lige. Utakmice je na programu 5. decembra sa početkom u 21 čas, a duel koji sledi, dolazi u baš lošem momentu kada je šampion Crne Gore u pitanju.

Naime, Aleksandar Džikić, pored Danila Nikolića i Igora Drobnjaka, što se očekivalo, u meču koji sledi, neće moći da računa na Petra Popovića koji se povredio u dresu reprezentacije Crne Gore, odnosno na Džejkoba Vajlija, koji je posle utakmica za reprezentaciju Severne Makedonije napustio glavni grad Crne Gore, pa je suspendovan.

Ako se navedenom doda, da su se Zoran Nikolić, Filip Barović, Džastin Kobs, Edin Atić, Marko Jagodić Kuridža, propisno istrošeni posle utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket, uz svega nekoliko treninga u nazovimo ga kompletnom sastavu, uz dilemu da li će Vili Rid moći da igra ili ne, jasno je da Budućnost očekuje jako težak posao, kako protiv SC Derbija, tako i tri dana kasnije protiv Promiteasa u šestom kolu Evrokupa.

„Teška utakmica u vrlo neprijatnom trenutku za nas. Daćemo sve od sebe, to je ono što možemo da pružimo sada. Pokušavamo da poboljšamo situaciju, ali zaista je teško naći odgovarajuća rešenja“, bio je kratak trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

AdmiralBET ABA/Dragana Stjepanović

Utakmica između Budućnosti i SC Derbija, na programu je 5. decembra, sa početkom u 21 čas. Tri dana kasnije, šampion Crne Gore gostuje ekipi Promiteasa u Evrokupu. Da li će u međuvremenu, biti nekih pojačanja, ostaje da se vidi, ali je kristalno jasno, da čelnici kluba moraju da reaguju, jer je roster sve kraći i kraći. Budućnost u ABA ligi ima skor 6-3, a SC Derbi 4-5.

Komentari

Vaš komentar