Tišma za SK: Borićemo se za epitet iznenađenja sezone

Podeli:
KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Studentski centar je tokom leta promenio ime u SC Derbi, ali strategiju nije promenio i pored plasmana u elitno regionalnog drušvo. Primarni cilj je ostao afirmacija mladih igrača, sa željom da se u ABA ligi stigne do opstanka.

Nakon izuzetno talentovane braće Ivišić, opremu popularnih „studenata“, zadužio je još jedan ektra talentovani momak iz Hrvatske. U pitanju je Boris Tišma, koji je prošao sve mlađe selekcije Reala iz Madrida, sve mlađe selekcije reprezentacije, sa kojom je na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina osvojio zlatnu medalju.

Boris Timša je u glavni grad Crne Gore stigao iz Betisa. Naime, 2020. godine je potpisao profesionalni ugovor sa Realom iz Madrida, prosleđen je na pozajmicu, a kada je stigla ponuda SC Derbija, svestan da će imati idealne uslove za rad i napredak, da će imati značajnu ulogu u timu koji se takmiči u izuzetno kvalitetnom takmičenju, odlučio je da prihvati ponudu i stavi paraf na trogodišnji ugovor.

„Zadovoljan sam u Podgorici, napravio sam jako dobru odluku kada sam odlučio da se iz Španije preselim u Crnu Goru. Imamo idealne uslove za rad, gotovo sve je podređeno radu sa mladim igračima, imamo priliku da napredujemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Primarni cilj u sezoni koja je počela, jeste opstanak, ali se kao i svi u timu nadam i verujem da možemo da prigrabimo epitet prijatnog iznenađenja“, naglasio je Boris Tišma za Sport Klub pa nastavio:

SC Derbi

„U odnosu na ostale rivale u elitnom regionalnom društvu, nedostaje nam iskustvo, ali zato imamo sjajnu atmosferu u timu, ogromnu energiju, a svima je poznato da mladost sa sobom nosi i ogromnu glad za uspehom. Nastojaću kao i ostali mladi igrači iz sastava tima, da dobrim partijama pomognem u ostvarivanju rezultatskih ciljeva, kao i da se nametnem za mesto u reprezentaciji. Na početku sezone smo poraženi od Mege i Partizana u Beogradu, pobedili smo Zadar na svom parketu, a sada se spemamo za duel protiv Splita u Splitu“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Timša je nastavio sa izlaganjem:

KK Partizan NIS/Dragana Stjepanović

„Očekuje nas jako teško gostovanje. Split nije osetio slast pobede u ABA ligi, ali nas čeka u dobrom raspoloženju jer je odigrao izuzetno dobro protiv Budućnosti, jer je pobedio Zadar u derbiju šampionata Hrvatske. Moraćemo da uložimo i poslednji atoma snage kako bi bili konkurentni, kako bi došli u situaciju da stignemo do dragocenog trijumfa u gostima“, naglasio je Tišma i dodao:

„Ključ uspeha u meču koji sledi je odbrana. Moramo da zaustavimo igru u tranziciji, ne smemo da dozvolimo otvorene pozicije za šut, moramo da iskontrolišemo ofanzivni skok rivala. Istovremeno, uz dobru i agresivnu odbranu, neophodno je da odigramo hrabro i disciplinovano u napadu, da greške i oscilacije svedemo na najmanju moguću meru“.

Utakmica između Splita i SC Derbija na programu je 17. oktobra sa početkom u 12 časova.

Komentari

Vaš komentar