Trajković za SK: Odbranom i tranzicijom napadamo Sparse

Podeli:
Nenad Trajkovic

Izabranici Nenada Trajkovića, košarkaši Studentskog centra, napravili su dva od tri potrebna koraka na putu ka ostvarenju cilja i sna, a u pitanju je plasman u ABA ligu.

Odmah treba naglasiti da plasman u elitno regionalno društvo nije bio cilj koji je bio primaran na početku sezone. Cilj je bio da se unaprede mladi igrači, da se formira ekipa koja će u bliskoj budućnosti biti konkurentna za mesto u ABA ligi. Međutim, veliki rad, trud i odricanja, doveli su do toga da je potencijal pretočen u željeni kvalitet, pa popularni „studenti“ sada imaju realne izglede da stignu do elite.

ABA 2:

Mečevi odluke na programu su 4. i 6. maja. Podsećanja radi, na putu ka finalnoj seriji, Podgoričani su savladali Slobodu iz Užica i Mladost iz Zemuna, dok su izabranici Miodraga Kadije, košarkaši Sparsa, slavili protiv Zlatibora i Podgorice.

Očekuju nas dva zahtevna i teška meča, što je i logično kada je reč o finalu, kada je reč o mečevima koji sa sobom nose veliki ulog, a sada je na talonu plasman u elitno regionalno društvo. Uspeli smo da stignemo do finala, iako smo imali problema sa povredama, a još uvek nas muče povrede Marka Tejića, Milića Starovlaha i Andrije Slavkovića. Radi se o izuzetno značajnim igračima, biće u sastavu tima, a trenutno nastojimo da ih što više oporavimo i spremimo za duele koji slede“, naglasio je za Sport Klub, trener Studentskog centra Nenad Trajković, pa nastavio:

Ekipa iz Sarajeva je izuzetno iskusna i kvalitetna. Pokrivena je na svim pozicijama, sastavljena od momaka koji brane boje reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Moraćemo da odigramo izuzetno kvalitetno u odbrani, a teško je proceniti odakle preti najveća opanost, jer veliki ofanzivni potencijal imaju Kamenjaš, Orelik, Zahiragić, Gegić, Hasandić, Klavžar…

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Nenad Trajković je nastavio sa izlaganjem:

U odnosu na duele protiv ekipe Mladosti iz Zemuna sada se situacija manje. U polufinalu smo nastojali da zaustavimo najjače oružje rivala, a to je bila brza igra i tranzicija. Sada ćemo nastojati da jakom odbranom zatvorimo sve prilaze svom košu, da sprečimo igru dva na dva, da iskontrolišemo skok, a da sa druge strane, bržom igrom, koja je sada naš adut, pokušamo da stignemo do cilja“, naglasio je Trajković, pa nastavio:

Izuzetno cenimo ekipu Sparsa, svesni smo da nas očekuje velika borba, ali kao i svi u timu, verujem da smo kadri da stignemo do velikog uspeha, da stignemo do mesta u elitnom regionalnom društvu“.

Finalna serija ABA 2 lige na programu 4. i 6. maja. Dešavanja u Podgorici, pomno će pratiti ekipa Splita, jer će momci iz Dalmacije u baraž mečevima za mesto u elitnom društvu, igrati sa poraženom ekipom iz velikog finala drugog po rangu regionalnog takmičenja.

Komentari

Vaš komentar