„U 2017. smo plaćali sedmoricu trenera, sad samo Vujoševića“

ABA League 27. dec. 202011:019 komentara
Podeli:
Ostoja Mijailović Partizan
SK

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović kaže u intervjuu za Večernje novosti da u crno-belom taboru odluke o pojačanjima u igračkom kadru donosi isključivo stručni štab.

„Otkad sam ja u klubu, dovođenjem igrača se isključivo bavila struka. Ukoliko budu izrazili želju da su potrebna pojačanja, mi moramo da nađemo rešenje da to i ostvarimo. Sa druge strane, mislim da imamo odlične igrače, uglavnom iste iz prošle sezone, s tim što bi trebalo imati na umu da su nam dodatno opterećenje iz ove sezone pogrešne odluke pojedinih ljudi iz struke da se dovode neki igrači koji nisu ni igrali, a opteretili su budžet za ovu godinu, zbog čega nismo imali prostora da se pojačamo adekvatno“, rekao je Mijailović za Novosti.

Povezane vesti

Potom je Mijailović rekao da je dužan da klub zaštiti i da posluje u skladu sa zakonom i finansijama.

„Mi smo 2017. plaćali sedmoricu trenera (Vujošević, Nikolić, Džikić, Božić, Jovanović, Gašić i naposletku Čanak…), čija je ukupna obaveza bila oko milion evra. Danas su svi oni isplaćeni, samo je Dušku Vujoševiću ostalo negde oko 25 odsto obaveza. Razlog zašto se ja bavim ovime, a ne mešanjem u izbor igrača, jeste da ne bih nekome ko sutra dođe na ovo mesto ostavio tri miliona evra dugovanja prema bivšim igračima“.

Takođe, Mijailović je govorio i o bivšem treneru Andrei Trinkijeriju, koji sada sa velikim uspehom vodi Bajern iz Minhena.

„Kada je prekinuta sezona, bio je to depresivan trenutak za sve nas u klubu. Trinkijeri je izrazio želju da vodi evroligaški klub. Ne mogu da kažem da je bilo ikakve ucene sa njegove strane. Prosto, kada neko poželi da ode, vi nemate moralno pravo da ga terate da ostane. Rastali smo se u dobrim odnosima, on je čovek koji je za nepune dve godine rada u Partizanu ostavio vidljiv trag“, rekao je Mijailović za Novosti.

Komentari

Vaš komentar