“Velikom borbom smo stigli do cilja, Rasel može bolje”

KK Igokea/Marija Vuruna

Košarkaši Mornara pobedili su Igokeu u Laktašima sa 91:83 u prvom kolu ABA lige, a brejk su potvrdili na svom parketu. Barani su slavili protiv Zadra sa 100:91. Deron Rasel je ubacio 47 poena, sada je rekorder po broju postignutih poena, a prestigao je Vladimira Mihailovića, koji je prošle sezone protiv Mege, postigao 46 poena.

Deron Rasel je rođen 6. maja 1998. godine. Visok je 180 centimetara, igra na poziciji plejmejkera i bela, a tokom NCAA karijere, pre dolaska u Bar, igrao je za Univerzitet Rhode Island i Maryland. U prvom meču protiv Igokee, ubacio 41 poena, a sve koji su pomislili da je u pitanju trenutni nalet inspiracije, demantovao je u drugom meču protiv Zadra. tigao je do kote 47, a trener Mihailo Pavićević smatra da Rasel, može više i bolje.

KK Mornar Barsko zlato

„Čestitke igračima na velikom požrtvovanju. Imamo sjajnu atmosferu, a ona se lakše održava kada se pobeđuje. Izuzetno iskusan trener Zadra, Jusup, nam je u drugom poluvremenu napravio veliki problem sa dve četvorke. Nismo mogli da branimo Božića jedan na jedan, a na svakom udvajanju, Zadrani su nas kažnjavali šutevima iz otvorenih pozicijama. Ne znam kako bi se utakmica završila da Pirs nije iznudio peti faul Božića”, rekao je Mihailo Pavićević, pa nastavio:

KK Mornar Barsko zlato

„Publika je uživala u sjajnoj košarkaškoj predstavi, izvinjavam se ovim stručnjacima i novinarima u pokušaju koji vide i znaju više od nas, koji kažu da ovo nije timska igra, da je nedisciplinovana. Da je kojim slučajem Stef Kari došao prvo u Evropu, ali u bilo koji drugi klub sem Mornar, vratili bi ga kao ludog. Šutnuo bi prvu sa devet metara, a posle druge bi bio na izlaznim vratima kluba. Sad se svi čude kako trener pušta ovom Raselu da divlja. On će divljati dok god mi dobijamo”.

KK Mornar Barsko zlato

Pavićević je ubeđen da mladi Amerikanac može i da prebaci 47 poena koliko je ubacio protiv Zadra.

„Biće tih rekorda još. U prvom poluvremenu se ispromašivao i to iz otvorenih pozicija koje obično pogađa. Kada se lomila utakmica, uzeo je sve na sebe i rešio. Dok god to može, tako će biti. Imaće i on utakmice kada neće imati svoje veče, kao recimo Mihailović. Naša igra se bazira na njima dvojici, tu nema tajne. Bio sam nezadovoljan u prvom poluvremenu, nismo koristili visoke igrače, a imali smo bezbroj situacija da damo loptu centru. Na tome moramo da radimo, ne možemo samo igrom spolja da dobijamo utakmice. Dva ili tri ključna ofanzivna skoka je imao Pecarski, maltene je Pecarski rešio pitanje pobednika, iako je Rasel ubacio 47 poena”.

KK Mornar Barsko zlato

Barani u sledećem kolu gostuju Ciboni, a zatim dočekuju Partizan.

„Znam da svi već razmišljaju o 24. oktobru. Ne zbog izbora, nego zbog dolaska Partizana, ali pre toga imamo Cibonu, pa ćemo kasnije razmišljati o Partizanu”, zaključio je Pavićević.

Komentari

Vaš komentar