“Vredna pobeda u rezultatskom i psihološkom smislu, ali…”

KK Mornar Barsko zlato

Košarkaši Mornara iz Bara, oslabljeni neigranjem Vladimira Mihailovića, stigli su do dragocenog trijumfa protiv Splita na svom parketu – 104:88. Nakon devet odigranih rundi, Barani imaju skor 4-5, dok Splićani imaju skor 2-7.

Oba tima su osetno oslabljena ušla u veoma bitan duel. U sastavu Barana nije bilo Vladimira Mihailovića, a u sastavu Splićana nije bilo Šenona Šortera. Mornar je dobro otvorio meč, Barani su imali prednost od devet poena, ali su do kraja prve deonice Splićani stigli do egala – 22:24. Usledila je ravnopravna igra tokom druge deonice, a Mornar je na poluvremenu vodio sa 52:48.

U nastavku meča, Mornar je uspeo da ubrza igru, uspeo je da stigne do lakih poena iz tranzicije, stigli su poeni iz otvorenih pozicija za šut, pa su Barani uoči poslednjeg kvartala imali kapital od deset poena – 77:67. Splićani su nastojali da se vrate u meč, nastojali su da stignu do egala i neizvesne završnice. Međutim, Barani su ljubomorno čuvali i sačuvali stečeni kapital.

“Pobedili smo, a pobeda vraća osmeh na lice. Rekao sam u najavi meča da svaka utakmica nosi prefiks biti ili ne biti, jer ne računajući četiri, pet ekipa iz samog vrha, sve ostale mogu do plej-ofa, a mogi i da se grčevito bore za opstanak. Odlučivaće bukvalno jedna pobeda, a u takvim situacija je od krucijalnoj značaja pobedđivati direktne rivale na svom parketu”, naglasio je Mihailo Pavićević pa nastavio:

KK Zadar/Zvonko Kucelin

“Igra u odbrani me je propisno zabrinula u prvom poluvremenu. Primili smo 48 poena, a da nismo pokušali da pritisnemo rivala. U nastavku je stepen agresivnosti bio na željenom nivou, odbrana je donela samopouzdanje za igru u napadu. Stigli smo do zlata vredne pobede, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu. Slede Zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija, FMP…Izostanak Mihailovića je bila prilika da me pojedini igrači ubede da mogu mnogo više na terenu, ali iskreno, nisam zadovoljan i to me brine. Verujem i nadam se da će momci shvatiti kritiku, da će shvatiti da mesto u timu mogu da opravdaju i sačuvaju jedino igrom u odbrani, u suprotnom moraćemo da primenimo radikalnije poteze. Plata mora da se zaradi”.

KK Mornar Barsko zlato

U narednoj rundi Mornar gostuje ekipi Crvene zvezde, dok će Split ugostiti ekipu Mege.

 

Komentari

Vaš komentar