WABA: Beroe i Banovići bolji od Partizana i Vojvodine

Podeli:
ŽKK Partizan
žkk partizan

Odigrana su još dva meča WABA lige. Partizan je očekivano poražen od bugarske Beroe sa 86:54, dok je Vojvodina pomalo neočekivano poražena od Banovića sa 78:66.

Košarkašice Partizana se nalaze na mini turneji u Bugarskoj. Pre dva dana su poražene od Monatane sa 84:40, sada su poražene od Beroe sa 86:54, a poslednji meč će odigrati 14. januara, ponovo protiv Beroe.
Objektivno daleko kvalitetnija Beroe koja uz Montanu, Celje i aktuelnog šampiona regionalne lige, ekipu Budućnosti, slovi za favorita kada je reč o osvajanju titule, bila je ubedljiva protiv Partizana, a pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka.

Najefikasnije u sastavu Beroe, bile su Teodora Dineva sa 15, Žaklin Zlatanov sa 13 i Radostina Hristova sa 10 poena. Kod Partizana, bolje od ostalih, bile su Sofija Olić sa 13, Branka Luković sa 11 i Marina Stojić sa devet poena.
Posle izjednačene igre tokom prvog poluvremena, ekipa Banovića je uoči poslednje deonice imala prednost od osam poena, koju Novosađanke nisu uspele da ugroze do kraja meča.

Prevagu na tasu Banovića, donele su Jovana Marković sa 23, Dženita Ikanović sa 16, Carma Prokić sa 14 poena. Kod Vojvodine, raspoložene za igru u napadu, bile su Milina Mišeljić sa 21-im, Sara Opačić sa 18 i Anastasija Podunavac sa 12 poena.

Tabela: Budućnost 7-1, Montana 5-2, Beroe 5-2, Celje 4-3, Orlovi 3-4, Vojvodina 2-3, Partizan 1-7, Banovići 1-7.

Komentari

Vaš komentar