WABA: Budućnost dobila derbi protiv Montane

Podeli:
ŽKK Budućnost
ŽKK Budućnost

Košarkašice Budućnosti, iako oslabljenje neigranjem prvog plejmejkera, Anđelike Mitrašinović, pobedile su u derbiju WABA lige bugarsku Montanu sa 70:53.

Prevagu na tasu šampiona Crne Gore i aktuelnog šampiona WABA lige donele su Mina Đorđević sa 20 poena i 13 skokova, Patricija Bura sa 17 poena, odnosno Dragana Živković sa 13 poena i 10 skokova. Kod Montane, raspoložene za igru u napadu, bile su Šeris Vilijams sa 16, Evgenija Nackina sa osam i Snežana Aleksić sa sedam poena.

Tokom provog poluvremena, vodila se potpuno ravnopravna borba. Budućnost je dobila prvu deonicu sa 19:15, a Montana drugu sa 19:16. Pauza je mnogo više prijala košarkašicama Budućnosti koje su tokom treće deonice, agresivnom odbranom, zatvorile sve prilaze svom košu, stizale su do lakih poena iz tranzicije i otvorenih pozicija za šut, pa su uoči poslednjeg kvartala vodile sa 55:42.

Stečeni kapital, košarkašice Budućnosti su ljubomorno čuvale do kraja meča, pa sada mogu da se pohvale da dve godine nisu doživele poraz na svom parketu.
Ostalo je da se odigra još nekoliko odloženih mečeva u WABA ligi, ali su učesnici finalnog turnira poznati. Pol poziciju se osvojila ekipa bugarske Beroe, sa kote dva, u doigravanje će Budućnost, a ukoliko se ne dogodi nešto senzacionalno, Montana će biti četvrta, a ekipa Celja treća.

U prevodu, u polufinalu, snage će odmeriti Beroe i Montana, odnosno Budućnost i Celje. Konkurs za organizaciju finalnog turnira je objavljen, a čelnici WABA lige će u periodu koja sledi, prihvatiti najpovoljniju ponudu, a pri tome će morati da vode računa i o koronavirusu, prilikom izbora domaćina završnog turnira.

Komentari

Vaš komentar