Zagrepčani u velikim problemima, Cibona se gasi?

ABA League 14. jun. 202215:4711 komentara
Podeli:
Roko Prkačin
foto: Cibona/Mihal Jacic

Ukoliko grad Zagreb ne učini nešto, nekadašnji prvak Evrope više neće postojati.

Cibona je prošlog vikenda osvojila 20. titulu prvaka Hrvatske, čime su kompletirali duplu krunu, prvu u poslednjoj deceniji. I pored toga, popularni Vukovi sa Tuškanca su pred gašenjem!

Klub trenutno nema direktora i predsednika, jedino ovlašćeno lice je finansijski direktor Ivan Matasić, čovek kojeg su tamošnji mediji okarakterisali kao „predstavnika misterioznih investitora predodređenih da spase posrnulog zagrebačkog diva”.  

Zagrebačkog velikana muči ogroman problem, 21. juna će biti tačno dva meseca od kako je klupski račun u blokadi, nakon čega će najverovatnije biti pokrenut stečajni postupak. 

Problem više za Cibonu je činjenica da investitori, koji su obećali pokrivanje duga, ne žele to da učine dok klub ne reši pitanje dvorane. I problem prebacuju na grad Zagreb. 

Dvorana “Dražen Petrović” već dugo je u vlasništvu grada Zagreba, a zbog duga koje Cibona ima prema prestonici Hrvatske, ona se ove sezone nije ni mogla formalno prijaviti za korišćenje. 

Uglavnom, sudbina Cibone je očigledno u rukama grada Zagreba, a očigledno je da između tamošnjih političkih čelnika i kluba nema komunikacije. Ukoliko je uskoro ne bude, vrlo je verovatno da Cibona više neće postojati. 

Komentari

Vaš komentar