Žakelj i Slavković: Hrabro, sa mnogo energije na Zadar

Podeli:
SC Derby

Sezonu ABA lige, otvoriće 30. septembra sa početkom u 20 časova ekipe Zadra i SC Derbija, a prednost domaćeg parketa, koji je poznat kao teško osvojiv imaće Zadrani.

Tokom leta, u SC Derbi su stigli Mateo Drežnjak, Demir Dogan, Ilija Goranović, Loren Džekson, Danilo Tasić, a ekipu su napustili Kenan Kamenjaš, Aleksa Ilić, Erik Nil, Viktor Vujisić, Džastin Edvards, Milić Starovlah.

„Sa još mlađim timom nego prošle godine krećemo u sezonu i trebaće nam više stpljenja i još više rada. Krećemo protiv Zadra koji je skupio iskusnu ekipu koja ima kvalitet, što su pokazali i u pripremnom periodu, u kojem su dobili neke dobre timove. Moramo imati fokus na najvišem nivou, moramo da odgovorimo energijom koja nas je krasila prošle sezone, da bi došli do pozitivnog rezultata“, rekao je u najavi meča trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Mega Basket/Dragana Stjepanović

Jedan od starosedelaca u ekipi SC Derbija je Andrija Slavković.

„Čeka nas teško gostovanje protiv ekipe Zadra već na početku sezone. Zadar je odlična timska ekipa koja igra sa dosta slobode u napadu što nam može stvoriti dosta problema. Skautirali smo ih, pričali smo o njima, ali mislim da treba da se posvetimo nama i našoj igri. Odradili smo odlične pripreme, naporno smo trenirali, fizički smo spremni i siguran sam možemo da se nadamo pobedi u meču koji sledi“, poručio je Slavković.

U ostalim mečevima prvog kola, snage će odmeriti: Cibona – Partizan, Igokea – Mornar, Budućnost – Split, Crvena zvezda – MZT, Cedevita Olimpija – Borac, FMP – Mega.

Komentari

Vaš komentar