Žakelj: Vredna pobeda; Marinović: Obezbedićemo opstanak

Podeli:
SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija uspeli su posle velike borbe, utakmice sa mnogo oscilacija na obe strane, da pobede Borac iz Čačka u sedmom kolu ABA lige sa 93:84, pa sada imaju skor 3-4, dok su Čačani i dalje bez pobede 0-7.

„Teška i nervozna utakmica je ostala iza nas. Nismo trenirali u kompletnom sastavu, a meč je bio od velikog značaja za oba tima. Pobeda je bila imperativ, uspeli smo da se izborimo sa rivalom i pritiskom, uspeli smo da stignemo do vrednog trijumfa, iako je bilo dosta oacilacija tokom utakmice. Međutim, kada je bilo najvažnije, stepen agresivnosti u odbrani i fokus u napadu su bili na željenom nivou“, naglasio je trener SC Derbija, Andrej Žakelj.

Marko Marinović, trener Borca iz Čačka, uprkos porazu nije dozvolio sebi da klone duhom.

„Utakmica je bila kao i mnogo prethodne, kada smo smi u pitanju, na jednu, odnosno dve lopte. Međutim, ponovo nam se desilo da u ključnim momentima, pomenutu loptu poklonimo rivalu, izaberemo loše rešenje u napadu, napravimo propust u odbrani. Nismo klonuli duhom, iako nismo osetili slast pobede u dosadašnjem delu sezone, siguran sam da ćemo uspeti da stignemo do cilja, a to je opstanak u elitnom regionalnom društvu“, naglasio je Marko Marinović.

SC Derbi/Filip Roganović

U narednoj rundi, SC Derbi gostuje ekipe Spliti, dok će Borac iz Čačka odmeriti snage sa ekipom Mornara na svom parketu.

Komentari

Vaš komentar