Žoc: Pitaćete me zašto ne igraju mladi, podsetiću vas na FMP

ABA League 19. dec 202221:4321 komentara
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Željko Obradović je posle pobede nad FMP govorio o tome kako je njegova ekipa odigrala protiv rivala iz predgrađa, bio je zadovoljan nastupom ekipe u 35 minuta, a onda kaže da poslednjih pet ne treba komentarisati.

„Najavili smo da večeras igramo utakmicu protiv tima koji je u dobroj formi i veoma dobro igra u ABA ligi ove godine. Mislim da smo agresivnošću uspeli da odigramo veoma dobru utakmicu 35 minuta. Zadnjih pet minuta ne treba uopšte komentarisati. Čestitke igračima na dobroj utakmici protiv dobrog protivnika i hvala svim ljudima koji su večeras bili u dvorani“, rekao je Željko Obradović.

Partizan je imao 21 poen razlike na pet minuta do kraja, da bi zatim FMP uspeo da se vrati na tri poena na tri sekunde pre kraja. Sreća po Partizan, crno beli su imali posed i tajm-aut pa su spasili pobedu 90:86. On veruje da su igrači bili motivisani za ovu utakmicu, a da se u poslednjih pet minuta nije desilo ni opuštanje crno belih niti njihovo potcenjivanje protivnika.

„Verujem da je to realan prikaz onoga što neki igrači mogu da urade. I onda ću ja da čekam da neko od vas pita a što ne igraju mladi. Verovatno će to biti ključno pitanje, a ja ću da vas podsetim na zadnjih pet minuta protiv FMP. Ceo život pokušavam da razumem, pogotovo te mlade. Stvarno pokušavam da im dam priliku“.

Na konstataciju novinara da je u hali bilo prilično hladno Obradović je imao zanimljivu tezu.

„Ja mislim da je to glavi razlog. Posebno u poslednjih pet minuta, tad je najveća zima bila. Baš se tad poklopilo da bude mnogo zima, ali nekako nije bilo njima zima, samo ovim mojima. Ispod našeg koša verovatno bilo toplo, a ovamo zima. Nešto se desilo“, poručuje Obradović.

On je inače rekao da Papapetru i Avramović nisu trenirali zbog blažih povreda i tek će se videti da li će igrati protiv Fenerbahčea, kao i da se Džejms Naneli prethodnih dana osećao loše pa je zato malo igrao u ponedeljak.

Komentari

Vaš komentar