Zvezda se zahavlila Dejanu: 15 trofeja, 453 utakmice…

ABA League 30. jun 202211:04 > 11:165 komentara
Podeli:
Imago Sports

Dejan Radonjić od četvrtka više nije trener Crvene zvezde. On je završio drugi mandat u tom klubu kog je predvodio veoma uspešno, a definitivno je da će Crnogorac ostati upamćen kao jedan od najznačajnijih trenera u istoriji kluba.

Crvena zvezda je u četvrtak obavestila javnost da neće nastaviti saradnju sa Radonjićem nakon što je Panatinaikos objavio da ima dogovor sa Dejanom da on bude trener atinskog tima naredne dve sezone.

Zvezda se zahvalila Radonjiću koji je u dva navrata na klupi tima osvojio pet puta ABA ligu, pet puta ligu Srbije i pet kupova Srbije, a takođe je Zvezdu sa velikim uspehom predvodio u Evroligi. Ekipu je predvodio na 453 utakmice po čemu je uz osvojene trofeje rekorder kluba.

POVEZANE VESTI

Ipak od pukog broja trofeja važniji je uticaj koji je Radonjić napravio u Zvezdi. U veoma teškom periodu za klub, u periodu dominacije Partizana Radonjić je uspeo da napravi ekipu sa kojom je ušao u Evroligu i uspeo da uspostavi dominaciju u regionu i u Srbiji. Treneri koji su vodili klub u međuvremenu Dušan Alimpijević, Milan Tomić i Dragan Šakota i Saša Obradović nisu uspevali da se nametnu na isti način kao Radonjić u svoja dva mandata na klupi.

Komentari

Vaš komentar