Alba rutinski, Oldenburg kroz iglene uši

Podeli:
2020 Euroleague Basketball

U subotu su odigrana dva meča četvrtfinala nemačke BBL lige: Oldenburg - Ulm 77:75 (1:1 u seriji) i Alba Berlin - Hamburg 95:83 (2:0 u seriji).

Oldenburg je izborio tesnu pobedu posle velike borbe sa Ulmom. Domaći su do sredine treće četvrtine bili u konstantnom vođstvu, ali su gosti tada napravili preokret, a u poslednjoj deonici viđena je rezultatska klackalica, da bi posle drame ipak slavio Oldenburg.

U pobedničkoj ekipi Nejtan But je uknjižio 18 poena, 3 skoka i 1 asistenciju, a kod poraženih Erik Holman 13 poena, 1 skok i 1 asistenciju.

Alba je savladala Hamburg na meču sa puno oscilacija u igri oba tima. U prvom poluvremenu je bila rezultatska klackalica, ali su obe četvrtine završene vođstvom Berlinaca, prva 27:22, a druga 48:41.  U nastavku se činilo da su domaći stabilizovali igru kada su odmakli na „plus 13“, ali su gosti ubrzo prišli na poen zaostatka (66:65). Ipak, u poslednjem periodu stvari su došle na mesto i Alba je mirno i rutinski trijumfovala.

Pobednički sastav je predvodio Simone Fontekio sa 18 poena, 7 skokova i 2 asistencije, a kod poraženih šuterski je bio raspoložen Ti Džej Šorts sa 27 poena, čemu je dodao 4 skoka i 8 asistencija.

Treći četvrtfinalni susreti su na programu u ponedeljak, 24. maja.

Komentari

Vaš komentar