Aukcija: Najskuplji dresovi Džordana, Kapernika i Obame?!

Podeli:
REUTERS/Elijah Nouvelage

Popularna aukcija sportskih antikviteta „Džulijens“ održana je u petak, a pravi hit bili su dresovi koje su nosili veliki Majkl Džordan, nekadašnji NFL kvoterbek Kolin Kapernik, ali i košarkaški dres koji je u srednjoj školi imao priliku da nosi bivši predsednik SAD – Barak Obama.

Zabeležen je rekord po sumi koja je izdvojena za jedan dres velikog Em-Džeja – „uniforma“ sa brojem 23, koju je dobio kada je 1984. godine sa Čikago Bulsima ozvaničio saradnju, prodata je za neverovatnih 320 hiljada dolara.

„Njegovo leteće visočanstvo“ igralo je za Bulse sa jednim jednoiposezonskim prekidom do 1998. godine, a „Bikovi“ su pod Džordanovim vođstvom osvojili šest prstenova namenjenih šampionu NBA.

Dres koji je Barak Obama nosio 1979. godine tokom četvrte godine srednje škole „Punahu“ na Havajima prodat je za 192 hiljade dolara i to je rekord za srednjoškolski dres na ovoj aukciji. Zanimljivo je da je Obamin dres, baš kao i Džordanov, bele boje sa brojem 23.

Što se tiče dresova američkog fudbala, bela „sedmica“ Kolina Kapernika, u kojoj je 2011. godine debitovao za San Francisko Fortinajnerse, koštala je 128 hiljada američkih novčanica i postala najskuplji NFL dres u istoriji aukcije.

Kapernikova popularnost porasla je posle 2016. godine i odluke da protestuje protiv rasne neravnopravnosti u SAD tako što će klečati tokom intoniranja američke himne.

 

Komentari

Vaš komentar