Avdija: Saigrač Ras? Prvo sam bio šokiran, posle sve normalno

Košarka 10. dec. 202015:061 komentar
Podeli:
Deni Avdija
Seffi Magriso/Euroleague Basketball via Getty Images

Novi košarkaš Vašington Vizardsa Deni Avdija govorio je za novinare o svojoj karijeri pre dolaska u NBA, ali i tome kako je doživeo činjenicu da će mu saigrač biti nekadašnji MVP lige Rasel Vestbruk.

Vestbruk je nedavno stigao u prestonicu SAD u sklopu razmene u kojoj je u Hjuston Rokitse otišao Džon Vol.

Mnogo mi je značilo što sam u Makabiju debitovao među seniorima kada sam imao tek 16 godina. To me je ojačalo i sazreo sam brže. Iskreno, na početku sam bio impresioniran činjenicom da igram sa Vestbrukom, ali je ubrzo to bilo potpuno normalno kad smo počeli zajedno da treniramo. Svi smo mi ljudi, na kraju krajeva. Nema razlike u tom smislu, jedina razlika je iskustvo – on je mnogo toga prošao. Mislim da razvijamo dobar odnos i često razgovaramo, a ja ga slušam koliko god mogu jer mogu mnogo da naučim”, izjavio je Deni Avdija.

Radim mnogo na šutu i on napreduje, iako imam mnogo mesta za napredak. Rui Hačimura mi je rekao da mi je šut kao Bertansov, to još ne znam, ali istina je da vredno radim i prihvatiću taj kompliment. Rui mi je dao savete u vezi sa ruki sezonom i objasnio mi je kako sve funkcioniše. Uglavnom smo razgovarali o igri, ali i van terena. NBA je dosta drugačija od prekookeanske košarke, sve mi je novo, pa moram da se prilagodim”, rekao je krilni košarkaš kojeg su Vizardsi izabrali na devetoj poziciji prethodnog NBA drafta.

Očekuje se da će se Avdija za minute na pozicijama tri i četiri boriti sa Letoncem Davisom Bertansom, Japancem Ruijem Hačimurom, Trojem Braunom i Ajzakom Bongom.

Avdija ima 19 godina, a svoj profesionalni debi imao je 2017. godine u dresu Makabija iz Tel Aviva, za koji je igrao do 2020. Deni je sin legende Crvene zvezde – Zufera Avdije, koji je za crveno-bele sa uspehom nastupao od 1979. do 1989. godine.

Komentari

Vaš komentar