Igokea gazi redom

Mega Bemax/Ivica Veselinov

U utorak su odigrana tri susreta elitne faze BiH šampionata, Lige 6 za prvaka: Borac - Čelik 68:65, Igokea - Spars 95:76 i Leotar - Široki Brijeg 94:86.

Banjalučani su upisali novu pobedu, savladali su Zeničane posle uzbudljive borbe. Ceo susret se igrao po principu „koš za koš“, pri čemu su domaći u drugoj četvrtini na kratko imali vođstvo od 5 do 7 poena, a zatim i  u finišu susreta sličan rezultatski beg, što je bilo odlučujuće. 

Nikola Tanasković u dresu Borca upisao je 17 poena i 7 skokova, a u ekipi Čelika i ovom prilikom najbolji je bio Milivoje Božović, koji je zabeležio 22 poena, 6 skokova i asistenciju.

Igokea je deklasirala Sarajlije, u pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Kosta Kondić, sa 22 poena, čemu je dodao 2 skoka i 3 asistencije, a u Sparsu je bolji od ostalih bio Vojin Ilić, sa 20 poena i 3 skoka.

Leotar je porazio ekipu Širokog Brijega u duelu, u kojem su oba tima imala periode dobre igre, ali su kod domaćih duže trajali i u finišu utakmice se pretvorili u siguran trijumf. 

Za Leotar je Stefan Mijović uknjižio 23 poena i 6 skokova i 4 asistencije. U Širokom Brijegu Eron Tomas Najkl je zabeležio 29 poena, 3 skoka i 2 asistencije, a Mateo Čolak 20 poena i 3 skoka i 1 asistenciju. 

Poredak na tabeli: Igokea 9-0, Borac 6-3, Spars 5-4, Široki Brijeg 3-6, Leotar 2-7, Čelik 2-7.   

Komentari

Vaš komentar