Igor Đaletić za SK: Velika pobeda košarke!

Podeli:
ABA/Budućnost Voli

Blago rečeno turbulentna sezona kada je Budućnost u pitanju, uspešno je privedena kraju. Podgoričani su sačuvali oreol nepobedivosti u Crnoj Gori kada je šampionski tron u pitanju, a jedino im je Sutjeska iz Nikšića na finalnom turniru Kupa 2013. godine otela Kup.

Čast da kao trener Budućnost dovede do 11 titule, imao je Igor Đaletić. Pre toga, vrelu klupu su napuštali Vlado Šćepanvić, pa Ilias Zuros. Budućnost je osvojila Kup, pobedom nad Mornarom u Baru, ali je Evrokup završila bez pobede, ali je ABA ligu završila na četvrtom mestu, gde je posle toga eliminisana od Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa.

Uoči finalne serije, u razgovoru za Sport Klub, sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović je naglasio da je najvažnije da se stigne do titule, a da će posle toga biti vremena da se mirnih glava uradi analiza sezone, da se ustanovi šta je bilo dobro a šta ne, ko je dobro a ko nije dobro radio svoj deo posla.

Što se Đaletića tiče on zaslužuje samo čestitke. Dobio je vruć krompir iz ruku Iliasa Zurosa koji je glavnog grada Crne Gore otišao zbog operacije kuka posle eliminacije od Zvezde. Pre njega, raskinut je ugovor sa Markusom Vilijamsom.

Ekipa je bila suočena sa jako lošim zdravstvenim kartonom. Povređeni su bili Rejnolds, Aleksić, Vraneš, Popović, Sead Šehović…. I pored svega, i pored neospornog kvaliteta Mornara, Đaletić je uspeo sa svojim momcima da sačuva tron koji Budućnost drži i čuva od kako je Crna Gora postala nezavisna država.

Srećan sam. Izuzetno sam ponosan na momke što su uspeli da izvuku seriju do kraja i da stignu do titule. Imali smo mnogo problema. Uoči svake utakmice finalne serije postojala je dilema na koga ću moći da računam, ko će moći da izađe na parket. Momci su bili spremni da idu preko granica bola da bi stigli do titule. Na taj način su pokazali da znaju da cene i poštuju dres kluba koji nose“ rekao je Đaletić za Sport Klub.

Mornar se pokazao kao ozbiljan rival tokom cele sezone.

Tenzija u finalnim serijama uvek postoji. Svi želimo da pobedimo. Strasti su uzavrele i nekada se kaže nešto što se i ne misli. Naravno da je Mornar bio ozbiljan rival. Zahvaljujući braći Pavićević Mornar je izrastao u više nego ozbiljan klub ne samo za prostore Crne Gore, što je i pokazao ove sezone u ABA ligi. Uveren sam da će Barani uz fenomenalnu atmosferu koju imaju u svojoj dvorani naredne godine biti još bolji i uspešniji“ rekao je Đaletić i dodao: „Pobedila je Budućnost i osvojila titulu.

Ostali smo neprikosnoveni u Crnoj Gori od kako je Crna Gora nezavisna država. Međutim, smatram da je večeras pobedila košarka u Crnoj Gori. Ovo je prvi put da se igralo pet utakmica za titulu. Publika se vratila u dvorane, a sve što se dešavalo će sigurno biti veliki motiv da se još više dece u Crnoj Gori opredele za bavljenje magičnom igrom pod obručima“.