Vučurović za SK: Krka mora pasti!

Crna Gora 9. nov 201717:01 > 17:04
Podeli:
KK Teodo Tivat

Košarkaši Teoda ni u najgorem košmaru nisu zamišljali da će se mini turneja od četvrtka do ponedeljka završiti kako se završila.

Puleni Zorana Glomazića koji su posle tri pobede u četiri kola ABA 2 lige prigrabili epitet jednog od prijatnijih ako ne i najpriatnijeg iznenađenja, sa mnogo saopouzdanja su krenuli na duele sa Danilovgradom u domaćem šampionatu i Bosnom u ABA 2 ligi.
Samopouzdanje je samo po sebi dobro. Međutim, ako dovede do opuštanja, ili ukoliko ekipu dovede do stanja da poveruje da je dovoljno da se pojavi na parketu i stigne do pobede, to najčešće bude brutalno kažnjeno. Upravo se to desilo Tivćanima u Danilovgradu.

„Slažem sa sa svakom rečenicom koju ste rekli. Ušli smo u meč sigurni da pobeda ne može da nam izmakne. Uzaludan je bio dogovor i priča da nema malih i velikih rivala, niti utakmica. Uzaludno smo tvrdili da ćemo protiv Danilovgrada igrati do poslednjih atoma snage“ rekao je iskusni Nikola Vučurović za Sport Klub i nastavio:

„Pristup meču je bio katastrofalan. Ponašali smo se opušteno, ležerno. Čekali smo da pobeda dođe sama od sebe, poneseni uspesima koje smo ostvarili u ABA 2 ligi. Potpuno smo zaboravili koliko smo truda i rada uložili da bi stigli do tih pobeda. S druge strane, momci iz Danilovgrada su silno motivisani ušli u meč. Želeli su pobedu, borili se do poslednjih atoma snage i na kraju zasluženo slavili iako smo imali priliku da preokrenemo dešavanja na parketu i pored zaista očajne partije i očajnog pristupa“.

Momak koji je tokom karijere branio boje Kelna, Crvene zveze, MZT-a, Bosne, dva puta igrao ABA ligu, smireno je analizirao dešavanja u duelu sa Bosnom.

„Pokazali smo reakciju i karakter. Protiv Bosne smo igrali onako kako Teodo treba da igra svaku utakmicu. Bili smo borbeni, agresivni u odbrani, disciplinovani u napadu. Međutim, na našu nesreću Pašajlić je odigrao meč karijere. Ostvario je tripl dabl učinak i doneo prevagu na tasu Bosne, koja je i pre duela bila favorit na papiru“ rekao je Vučurović i nastavio:

„Ovog vikenda smo slobodni u domaće šampionatu. Mini pauza je došla u pravom trenutku, da se osvežimo i pripremimo za naredni duel protiv Krke u ABA 2 ligi. Iluzorno je trošiti reči ko je favorit u duelu koji sledi, ali ispred igrača mogu da obećam da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da Tivat kao i do sada ostane neosvojiva tvrđava“.

Teodo će ugostiti Krku u sredu 15. novembra. Da li će Tivat i dvorana „Župa“ ostati neosvojiva tvrđava kao što je to bio slučaj u duelima sa Rogaškom, Primorskom i Splitom, saznaćemo brzo.