Pajović za SK: Da stavimo tačku na “i“

Crna Gora 23. maj 201813:43 > 13:44
KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti nikada od osamostaljivanja Crne Gore, sada već daleke 2006. godine, nisu ostali bez titule. Izabranici Aleksandra Džikića, koji su ove sezone osvojili ABA ligu, mesto u Evroligi i Kup Crne Gore, planiraju da sačuvaju oreol nepobedivosti.

„Neće biti nimalo lako, naprotiv. Očekujem jako tešku i napornu seriju. Budućnost i Mornar su u sezoni koja ulazi u samu završnicu uradili mnogo, ne samo za klubove čije boje branimo, nego i za košarku u Crnoj Gori u celini. Velika je stvar što će Budućnost naredne sezone igrati u Evroligi, a Mornar u Evrokupu“, naglasio je sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović i nastavio:

„Uspesi koje smo ostvarivali tokom sezone su morale da se odraze na stanje u ekipama. I mi i Mornar smo energetski i emotivno ispražnjeni. Imamo problema sa umorom i povredama. Moglo je to da se vidi na mnogim utakmicama Superlige. Ali sada kreće borba za titulu. Adrenalin briše umor i povrede, a na talonu je titula Crne Gore koju planiramo i želimo da sačuvamo u našem vlasništvu. Uz poštovanje rivala i kvaliteta Mornara, mislim da ćemo uspeti da slavimo u finalnoj seriji. Većina utakmica protiv Mornara tokom sezone je bila na jednu loptu. Optimista sam i verujem da će ta jedna lopta završiti u našim rukama, da ćemo staviti tačku na ‘i’, tačku na izuzetno uspešnu sezonu koja će zlatnim slovima ostati upisana u istoriji kluba“.

Finalna serije počinje u četvrtak. Za osvajanje titule su potrebne tri pobede. Prvi meč se igra u Podgorici sa početkom u 19 časova.