Pavićević za SK: Budućnost je i dalje favorit

Crna Gora 24. maj 201821:10 > 21:11
ABA, Budućnost Voli

U režiji Dereka Nidama koji je ubacio 34 poena, uz dobru igru u odbrani, sa raspoloženim Strahinjom Mićovićem sa 21-im poenom, Rejlijem Rosom sa 13 i Urošem Lukovićem sa 10 poena, Mornar je stigao do vođstva u finalnoj seriji plej-ofa.

Naredni meč se igra u Baru u subotu. Za titulu su potrebne tri pobede, a ono što sigurno brine trenera Mihaila Pavićevića i pored pobede od 84:77 je povreda Nemanje Vranješa.

Iluzorno je trošiti reči koliki je to hendikep za Mornar. Budućnost je bila i ostala favorit u finalnoj seriji bez obzira na to što smo pobedili u prvom meču i što smo napravili brejk.

Prednost domaćeg parketa u duelima Mornara i Budućnosti nije od velikog značaja. Očekujem da moji igrači što pre zaborave ovaj duel i okrenu se meču koji je na programu u subotu u kojem nas, uveren sam, očekuje daleko agresivnija i daleko kvalitetnija Budućnost”, naglasio je za Sport Klub Mihailo Pavićević trener Mornara.

Za titulu su potrebne tri pobede. Mornar je napravio pri korak ka cilju, ali izvesno je da se Budućnost koja nikada od osamostaljivanja Crne Gore nije izgubila titulu, neće predati. Naprotiv. Takođe je izvesno da ljubitelje košarke očekuje sjajna finalna serija.