Pavićević za SK: Daleko je titula, nema mesta euforiji

Crna Gora 28. maj 20186:52 > 6:54
ABA, Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara pobedili su Budućnost u drugom meču finalne serije u Baru sa 93:85. Poveli su sa 2-0 i sada imaju tri meč lopte da stignu do titule. Treći meč se igra u Podgorici 28. maja.

Meč je obeležio fenomenalni Amerikanac i reprezentativac Crne Gore Derek Nidam, koji je meč završio sa 41-im poenom. Podršku je dobio od odbrane, Stranjine Mićovića, Rejlija Rosa i Uroša Lukovića u napadu. Treba naglasiti da je drugi meč finalne serije imao i humanitarni karakter i da je kompletan prihod od ulaznica, oko sedam hiljada evra uplaćeno za lečenje devojčice Maše Baošić iz Sutomara.

Daleko je titula i nema mesta euforiji. Objektivno Budućnost je i dalje favorit za osvajanje titule. Izabranici Aleksandra Džikića imaju snage, znanja i kvaliteta da u kratkom vremenu ostvare tri pobede. Pokazali su to ove sezone u kojoj su stigli do titule u ABA ligi i plasmana u Evroligu”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i nastavio:

Uz umor posle naporne sezone i uspeha koje smo ostvarili muče nas i povrede. Vranješ je pokušao da igra na svoju odgovornost uz blokadu, ali bol u peti i dalje postoji. Sada se na povredu žali i Rejli Ros. Idemo dalje. Budućnost je favorit za osvajanje titule, a mi ćemo se kao i u svakom meču do sada boriti do poslednjeg atoma snage, sa velikom željom da stignemo do iznenađenja i titule„.

Podsećanja radi, Budućnost nikada od osamostaljivanja Crne Gore 2006. godine nije ostala bez titule. S druge strane, Mornar u vitrinama nema ni jedan trofej.