Vranješ i Bakić za SK: Ne vraćamo se u Podgoricu

Crna Gora 30. maj 201810:04 > 10:08
ABA, KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara mogli su da osvoje titule u Podgorici. U ludom meču, uspeli su od minus 21 da stignu do triler završnice, do šuta za pobedu, ali je na žalost Barana Derek Nidam bio neprecizan.

Četvrti meč se igra u četvrtak u Baru. Posle trećeg meča finalne serije bilo je dosta polemike oko toga zašto su promenjeni termini i kome će to više odgovarati, ali polako sve pada u zaborav, kao i kazne koje su dobili Budućnost i Mornar zbog sukoba sa arbitrima tokom meča broj tri.

„Ni po koju cenu ne želimo da se vratimo u Podgoricu. Kao i svi u timu verujem da nećemo. Verujem da uz pomoć navijača možemo do još jedne pobede nad ekipom Budućnosti, do titule, do prvog trofeja u istoriji kluba“, rekao je Nemanja Vranješ za Sport Klub i nastavio:

„Znamo šta nas čeka, a čeka nas 40 minuta rata na terenu. Živimo za meč koji sledi i jedva čekamo da počne. Nemamo strah od Budućnosti, pokazali smo da možemo da igramo protiv šampiona ABA lige, pobeđivali su Budućnost dosta puta ove sezone. Možemo još jednom siguran sam u to“.

Na reči Nemanja Vranješa koji je obnovio povredu pete u prvom meču finalne serije, ali pod blokadama i terapijama nastavlja da se bori za prvi trofej u istoriji Mornara nadovezao se Boris Bakić.

„Slažem se sa Nemanjom da nas očekuje rat na parketu, pakleno teška utakmica. Za Budućnost je ovaj meč biti ili ne biti, kao i prethodni. Mi imamo dve prilike da stignemo do trona. Jednu smo propustili, drugu nećemo. Tačnije rečeno uradićemo sve što je u našoj moći da seriju završimo u Baru i da zajedno sa našim navijačima proslavimo prvi trofej u istoriji kluba“, rekao je Boris Bakić za Sport Klub.

Utakmica se umesto srede kako je bilo planirano igra u četvrtak. Mornar vodi sa 2-1 u seriji i želi da stigne do prvog trofeja u istoriji, a Budućnost nastoji da izbori majstoricu, priliku da ostane jedini šampion Crne Gore od osamostaljivanja 2006. godine.