Ćalić za SK: Sutjeska ide putem kojim je išao Mornar

Crna Gora 14. avg. 201814:40 > 14:41
Podeli:
KK Mornar

Marko Ćalić je tokom leta odlučio da se vrati u rodni Nikšić i obuče dres Sutjeske, sa kojom je 2013. godine na finalnom turniru Kupa u Tivtu napravio čudo i osvojio trofej. Prvi u istoriji kluba.

Prošle sezone je bio u sastavu Mornara, sastavu koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriji kluba, posle osvajanja titule u Crnoj Gori, plasmana u polufinale ABA lige i plasmana u Evrokup za narednu sezonu. Ćalić je obavio razgovor sa braćom Pavićević, doneo odluku da se vrati u Sutjesku i pomogne u realizaciji projekta koji se strpljivo gradi i realizuje već dve godine.

„Stvarno ne znam šta bih rekao o Đorđiju i Mihailu Pavićeviću, a da već nije rečeno i napisano. Uspeli su radom sa mnogo odricanja i žrtvovanja da Mornar pozicioniraju na košarkaškoj mapi Crne Gore i regiona, a zatim da ga lansiraju u Evropu. Sada ih očekuje novi, jako težak zadatak, a to je da Mornar zadrže na nivou na kojem je sada“, rekao je Marko Ćalić za Sport Klub i nastavio

„Korektno i prijateljski sam se rastao sa Mornarom i sa mnogo ljubavi prihvatio ponudu Sutjeske koja strpljivo gradi tim, strpljivo stvara rezultate, i mogu da kažem da ide stopama Mornara. Sutjeska se prošle sezone pozicionirala na košarkaškoj mapi u Crnoj Gori, a naredna sezona je prilika da se napravi korak dalje i da Sutjeska pokaže koliko vredi na regionalnom nivou. Podatak da je Sutjeska prošle sezone igrala sa Mornarom u polufinalu Kupa i polufinalu plej-ofa, da nas je pobedila u Baru, a da smo mi kasnije postali šampioni dovoljno govori o tome koliko je urađeno prošle sezone“.

Ono što je izuzetno važno jeste da su ljubitelji košarke u Nikšiću prepoznali rad i trud. Publika se u velikom broju vratila u dvoranu, a izvesno je da će tokom ABA 2 lige izabranici Zorana Glomazića imati neverovatan vetar u leđa.

„To je tačno i tome se radujemo svi od srca. Za sada je formirana veoma kvalitetna ekipa koja već sada ima pozitivnu hemiju i pozitivnu energiju, što su osnovni uslovi za ostvarivanje željenih rezultata. Naučio sam prošle sezone u Mornaru da ne treba biti euforičan. Nema tugovanja posle poraza, nema radovanja posle pobeda. Svaka utakmica je finale, svaka utakmice je prilika da se uradi korak napred“, rekao je Ćalić i nastavio:

„ABA 2 liga po kvalitetu ne zaostaje mnogo za ABA ligom. Tu naravno izuzimam najbolje ekipe u regionu. Očekuje nas paklena konkurencija. Međutim, cilj će difinitivno biti plasman u vrh drugog po rangu regionalnog takmičenja. San navijača i svih nas u klubu jeste da stignemo do polufinala i nokaut faze. Ako uspemo u tome, sve je moguće pa i plasman u elitno društvo. Najbolji primeri za to su Budućnost koja je prošle sezone osvojila ABA ligu, odnosno Mornar koji je postao šampion Crne Gore“.

Pripreme počinju u sredu, a treneru Zoranu Glomaziću će se na raspolaganje staviti: reprezentativac Nikola Pavlićević, Senegalac Sidi Đite, Boris Lalović i Stefan Vuković koji su i prošle sezone bili u sastavu Sutjeske, Boris Knežević koji je stigao iz Bosne, Radosav Spasojević koji je branio boje Mege i MZT Skoplja, Emir Hadžibegović koji je došao iz Teoda i Marko Ćalić koji je stigao iz Mornara i koji će bez ikakve sumnje uz Nikolu Pavlićevića biti produžena ruka trenera Zorana Glomazića na parketu.