Kadija: Konačno je fortuna bila na našoj strani

Crna Gora 13. dec 201818:01 > 18:04
ABA Lovćen/Pavle Simović

Košarkaši Lovćena nastavili su seriju pobeda u regionalnom takmičenju. Posle triler završnice, iako oslabljeni neigranjem Alekse Popovića i Nemanje Todorovića, izabranici Miodraga Kadije su pobedili Dinamik na gostovanju u Beogradu sa 88:87.

I pored problema sa povredama, Cetinjani su dobro otvorili utakmicu, imali prednost od 31:22 na kraju prve deonice. Ali, tada su stali, odnosno razigrao se Dinamik. Beograđani su drugu deonicu dobili sa 25:11, treću sa 27:17 i delovalo je da sigurno idu ka pobedi, jer su imali dvocifrenu prednost. Očigledno su to pomislili i igrači Dinamika, stali su, a Cetinjani to kaznili. Uspeli su da stignu do neizvesne završnice u kojoj je poene za pobedu postigao Miloš Popović.

Miloš Popović je postigao 25 poena uz 5 skokova, Milutin Đukanović je ubacio 18, a Đorđe Lelić 15 poena za Lovćen. Kod Dinamika, raspoloženi za igru u napadu bili su Andrea Stevanović sa 30, Marko Glišić sa 18 i Danilo Ostojić sa 12 poena.

„Čestitam Dinamiku i treneru Đokiću. Vidi se njegov rad u ekipi. Mi smo odlično otvorili utakmicu, oni su bolje odigrali središnji deo,  ali smo uspeli da se vratimo iz nemoguće pozicije. Stevanović je vratio Dinamik trojkom ali sveukupno mislim da smo bili srećniji i da nam se protiv Dinamika vratilo za neke poraze u proteklim kolima kao što je to bilo u Skoplju i Kopru. Ekipi Dinamika želim sve najbolje u nastavku sezone“, rekao je trener Lovćena Miodrag Kadija.

U narednom kolu, Lovćen očekuje novo gostovanje. Izabranici Miodraga Kadije će odmeriti snage sa ekipom Rogaške kojoj je u minulom kolu samo malo sreće nedostajalo da nanese prvi poraz ekipi Primorske, koja je prvi deo sezone završila sa gotovo nestvarnim skorom od 11-0.