Pavićević za SK: Budućnost je favorit, ali…

Crna Gora 24. apr 201919:51 > 19:57
Podeli:
ABA, KK Mornar Bar

Košarkaši Mornara u četvrtak sa početkom u 19 časova počinju odbranu titule. Rival u prvom kolu je ekipa Jedinstva iz Bijelog Polja.

Barani su iza sebe ostavili turbulentan period. Mnogo se lutalo u izboru stranaca. Samim tim, bilo je mnogo problema sa uigravanjem. Ubitačan ritam koji je donelo učešće u Evrokupu uz utakmice u ABA ligi se odrazio i na rezultate, pa je Mornar došao u situaciju da se bori za opstanak u elitnom regionalnom društvu.

Šampion Crne Gore, koji je prošle sezone igrao i u polufinalu ABA lige uspeo je da ostane u društvu najboljih, a odmah zatim su misli i fokus usmereni ka narednim obavezama, ka šampionatu Crne Gore, ka narednoj sezoni u kojoj će Mornar ponovo pokušati da stigne do samog vrha.

S obzirom, da u šampionatu Crne Gore mogu da igraju samo tri stranca, odluka je pala da to budu Strahinja Mićović, Nikola Rebić i Uroš Luković. U igri je bio i Antabia Taj Voler, ali je on dobio ponudu i preselio se u Armani Milano.

Uz pomenute strance, trener Mihailo Pavićević će moći da računa na Nemanju Vranješa, Vukotu Pavića, Radoja Vujoševića, Ivana Jelenića, Marka Mugošu, Marka Mijovića i Lazara Pavićevića, a roster će popuniti i dvojica mladića iz omladinskog pogona.

S obzirom na skraćeni roster, moramo da budemo oprezni. Sa jedne strane moramo da igramo na željenom nivou, a sa druge da vodimo računa da se neko ne povredi, jer će se utakmice igrati svaki drugi dan. Ne treba naglašavati da je Budućnost apsolutni favorit za osvajanje titule, ali niko ne treba da sumnja da ćemo dati sve od sebe da na najbolji mogući način završimo sezonu. Mi smo šampioni Crne Gore. Ljudski i sportski je nadati se da možemo da ostanemo na tronu„, rekao je pred start Superlige trener Mornara Mihailo Pavićević

U ostalim mečevima prvog kola snage će odmeriti Ulcinj i Sutjeska, odnosno Budućnost i Lovćen. Pored borbe za titulu, velika borba će se voditi i za dva mesta u ABA 2 ligi.