Ćalić za SK: Cilj je ABA 2, šampionu se ne preti

Crna Gora 28. apr. 201911:44 > 11:47
Podeli:
Foto: KK Sutjeska/MM Studio Nikšić

Marko Ćalić, iskusni bek je tokom leta, posle osvajanja titule sa Mornarom odlučio da se vrati u rodni grad i obuče dres Sutjeske iz Nikšića.

Momak koji spada u grupu igrača koje bi svaki trener poželeo u svom timu, želeo je da bude deo projetka koji je za cilj imao i ima, da se Sutjeska u bliskoj budućnosti pozicionira na regionalnoj i evropskoj košarkaškoj mapi.

Privukao me je sjajan projekat, želeo sam da budem deo njega, želeo sam da budem deo stvaranja Sutjeske čije će se ime u bliskoj budućnosti sa poštovanjem izgovarati u regionu i Evropi”, rekao je za Sport Klub Marko Ćalić i nastavio:

U dosadašnjem delu sezone smo ostvarili čudesne rezultate. Sa daleko najmlađim timom, sa ekipom sastavljenom od golobradih mladića i bez stranaca, stigli smo do finala Kupa gde smo bili konkurentni Budućnosti, a samo malo sreće i iskustva nam je nedostajalo da se već ove sezone plasiramo u polufinale ABA 2 lige i umešamo u borbu za plasman u elitno društvo, iako u debitantskoj sezoni to niko nije očekivao. Pored toga, juniorska ekipa Sutjeske se bori za titulu u Crnoj Gori”.

Pre početka Superlige, košarkaši i stručni štab Sutjeske su u glas poručili da se od stare slave ne živi i da su odlučni u nameri da nastave realizaciju projekta. Naglasili su da je osnova postavljena, ali da je za nadogradnju i stvaranje tima koji će se u bliskoj budućnosti pozicionirati na košarkaškoj mapi regiona, plasman u ABA 2 ligu, imperativ.

Pokazali smo da čvrsto stojimo iza svake izgovorene reči. Maksimalno spremni i fokusirani smo dočekali start Superlige. Ostvarili smo pobedu na jako teškom gostovanju u Ulcinju, a zatim smo u velikom derbiju nadigrali Lovćen. Sada se vraćamo na priču o staroj slavi. Ritam je ubitačan. Utakmice se igraju svaki drugu dan i reč opuštanje je zabranjena. U svaki meč moramo da uđemo kao da je finale, ako želimo, a želimo ponovni plasman u drugo po rangu regionalno takmičenje. Za sada smo na dobrom putu, ali nas očekuje mnogo, mnogo posla do cilja”, naglasio je Ćalić.

U narednom kolu, već u ponedeljak, Sutjeska i Marko Ćalić će gostovati Mornaru u Baru.

Jako lepe uspomene me vežu za Mornar i Bar. Titulu koju smo osvojili prošle sezone ću sigurno pamtiti do kraja života. Znam kakav je Mornar klub, znam kako rade braće Mihailo i Đorđije Pavićević. Aktuelnom šampionu države se ne preti. Međutim, ne idemo u Bar sa belom zastavom. Idemo da se nadigravamo, cilj je da budemo konkurentni, a ako se ukaže prilika da napravimo iznenađenje, zgrabićemo je sa obe ruke”, poručio je Ćalić.

Marko Ćalić je momak koji može da se pohvali da je sa ekipom Sutjeske osvojio Kup 2013. godine, da je sa Mornarom osvojio titulu prošle sezone. To su ujedno jedina dva trofeja koja nisu završila u vitrinama Budućnosti od osamostaljivanja Crne Gore.