Ćalić za SK: Primarni cilj je ABA 2 liga

Crna Gora 16. sep. 201912:13 > 12:14
Podeli:
KK Sutjeska/MM studio NIkšić

Košarkaši Sutjeske intenzivno se pripremaju za narednu sezonu u kojoj će nastaviti projekat čiji je cilj pozicioniranje kluba na regionalnoj i evropskoj košarkaškoj mapi.

Nikšićani su prošle sezone ostvarili odlične rezultate. Obezbedili su plasman u ABA 2 ligu, igrali su u finalu Kupa Crne Gore, polufinalu plej-ofa. Sve navedeno su ostvarili sa izuzetno mladom ekipom, sa ekipom i kojoj je većina igrača bila iz Nikšića.

„Nastavljamo sa projektom koji smo započeli prošle sezone. Očekuje nas učešće u ABA 2 ligi, šampionat Crne Gore i Kup. Imamo izuzetno mladu ekipu, verujem da ćemo imati i veliku podršku navijača. Teško je obećati da ćemo uspeti da ponovimo rezultate iz prošle sezone. Ono što možemo da obećamo je da ćemo u svakom meču igrati kao da je finale, da će svaka utakmica nositi prefiks biti ili ne biti. Najvažnije je da se posle svakog duela pogledamo u oči i kažemo – bolje od ovoga nije moglo. U tom slučaju, zadovoljni ćemo biti mi, a zadovoljni će biti i navijači, siguran sam u to“, naglasio je iskusni Marko Ćalić za Sport Klub i nastavio:

„Nismo opterećeni rezultatima i nemamo imperativ. Ipak, primarni cilj koji želimo da ostvarimo je ponovni plasman u drugo po rangu regionalno takmičenje, s obzirom da je to osnov za ostvarenje projekta, a to je nepredovanje iz godine u godinu i postepeno pozicioniranje na regionalnoj i evropskoj košarkaškoj mapi“.

Sutjeska je bazične pripreme odradila na Žabljaku. Odigrala je nekoliko prijateljskih utakmica, a izuzetno kvalitetnu proveru je imala na turniru u Širokom, na kojem je posle dve triler završnice poražena od Splita i Sparsa.

„Zadovoljni smo partijama koje smo pokazali. Bili smo konkurentni ekipama Splita i Sparsa koje imaju ambicije da se naredne sezone bore za plasman u ABA ligu. Nastavljamo sa radom, prostora za napredak ima, a nadamo se da ćemo uskoro biti kompletni i da ćemo sezonu početi u najjačem mogućem sastavu. Ponavljam još jednom, očekujem veliku podršku navijača, daćemo sve od sebe u svakom meču i nadam se kao i svi u timu da će ljubitelji košarke u Nikšiću imati razloga da se raduju kao što je to bio slučaj i prošle sezone“, naglasio je Ćalić.