Radonjić za SK: Teodo se vraća na staze uspeha

Crna Gora 9. apr. 202017:21
Podeli:
KK Teodo Tivat

Igor Radonjić, kapiten košarkaša Teoda iz Tivta, maksimalno poštuje mere samoizolacije, pa i rođendan slavi u krugu najbliže porodice.

Rođeni Tivćanin se od malena zaljubio u magičnu igru pod obručima, a sa Teodom je prošao kroz period velikih uspeha, kroz probleme, do velikog povratka.

Naime, Tivćani su u sezoni 2016/2017 pod komandom trenera Miodraga Kadije stigli do polufinala plej-ofa u šampionatu Crne Gore i polufinala Kupa, a nepremostiva prepreka je u oba slučaja bio Mornar iz Bara. Teodo je igrao u polufinalu Balkanske lige gde je poražen od bugarske Beroe, koja je kasnije osvojila trofej u kvalitetnom regionalnom takmičenju.

Godinu dana kasnije, Teodo je, kao prvoplasirana ekipa šampionata Crne Gore, igrao u ABA 2 ligi. Tivćani su u jakoj konkurenciji zauzeli deveto mesto. Međutim, u trenutku kada se očekivao još veći uspon, još jače pozicioniranje na crnogorskoj i regionalnoj evropskoj mapi, usledili su finansijski problemi.

Teodo se presilo u niži rang takmičenja, a ove sezone se vratio u elitno društvo i napravio sjajan rezultat. Naime, gotovo svi su očekivali da će se ekipa koja je formirana sedam dana pre početka šampionata gotovo sigurno boriti za opstanak u elitnom društvo. Umesto toga, trener Mirko Proroković i njegovi izabranici su u trenutku kada je šampionat prekinut bili na petoj poziciji i prigrabili su epitet najprijatnijeg iznenađenja.

Da li će i kada šampionat Crne Gore biti nastavljen veliko je pitanje i dilema. Odluku o tome trenutno ne može niko da donese jer sve zavisi od toga kako se bude odvijala situacija u vezi sa koronavirusom.

„Imali smo zaista sjajnu sezonu do trenutka kada je globalna zdravstvena pošast stopirala gotovo sve životne tokove. Maksimalno se pridržavam mera izolacije, kao i svi sportisti grada Tivta. Apelujem na sve građane Crne Gore i regiona, da ostanu kod kuće, da spreče širenje virusa koji nemilosrdno odnosi ljudske živote širom planete. Sport je trenutno u drugom, a pobeda nad virusom u prvom planu. Iz dubine duše se nadam da će se život uskoro vratiti u normalne tokove i da ćemo kroz pandemiju proći sa što je moguće manje posledica“, naglasio je Igor Radonjić za Sport Klub i nastavio:

„Nemoguće je proceniti da li će i kada biti nastavljen šampionat u kojem smo premašili sva očekivanja. Cilj je bio da obezbedimo opstanak, a uspeli smo da prigrabimo epitet najprijatnijeg iznenađenja i stignemo do kote pet. Napravili smo sjajnu osnovu, a ono čemu se nadam i u šta verujem iz dubine duše je da će se projekat koji smo ponovo pokrenuli ove sezone nastaviti. Da će se Teodo uskoro vratiti na nivo na kojem je bio pre tri godine, a da će zatim nastaviti sa učvršćivanjem pozicija na crnogorskoj, regionalnoj, a zatim i na evropskoj košarkaškoj mapi“.

Ljubitelji košarke i sporta u Tivtu se nadaju da će se rođendanska želja, kapitena Igora Radonjića, ispuniti.