Kašćelan: Cilj je svakodnevni napredak

Crna Gora 13. jul 202017:39 > 17:40
KK Budućnost Voli

Podgorica je pre par dana promovisala kvintet pojačanja: Stefan Vukčević, Janko Bulajić, Pavle Titić, Čedomir Žižić i Nikola Milošević, sada se oglasio i trener Zoran Kašćelan koji je pričao o ciljevima i ambicijama u sezoni koja sledi.

„Podgorica je kao projekat zamišljen da glavni cilj bude razvoj mladih igrača. Zato se trudimo da na samom početku ove nove priče udarimo snažne temelje. Iako je leto uglavnom rezervisano za odmor i reprezentativne aktivnosti, zbog dobro poznate situacije sa virusom i odlaganjem šampionata Evrope za mlađe selekcije, mi treniramo punom parom. Naši igrači kadetskog i juniorskog uzrasta, uz par seniora su već dva meseca u pogonu, a primarni cilj je individualni napredak“, naglasio je trener Podgorice Zoran Kašćelan i nastavio:

„Uslovi koje nam pruža Bemax Arena nam dozvoljavaju da i po najvećim vrućinama treniramo normalno i da momci napreduju iz dana u dan. Imamo otvorena vrata za svakog mladog talentovanog igrača, da ovaj period između sezona iskoristimo za probe i procenimo njihov kvalitet. Sredinom meseca idemo na kraću pauzu, a za početak avgust je zakazan start priprema za sezonu koja sledi i u kojoj nas pored šampionata i Kupa Crne Gore očekuje i učešće u ABA 2 ligi“.

Ono što je već sada jasno, Podgorica će biti izuzetno zanimljiva ekipa za praćenje, jer će biti sastavljena od mladih i talentovanih igrača, od kojih je velika većina prošla kroz sve mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore.

„Što se tiče pojačanja, cilj nam je da dovedemo najbolje mlade crnogorske igrače čiji potencijal i spremnost na rad i odricanja se podudaraju sa našom vizijom. Siguran sam da smo na dobrom putu jer se igrači iz velikih klubova i poznatih košarkaških akademija odlučuju da dođu u Podgoricu. Jasno je svima da su uslovi za rad na najvećem mogućem nivou po evropskim standardima. Siguran sam da će i rad biti maksimalno stručan i da će svaki od igrača biti do detalja analiziran. Seniorski tim će biti kombinacija juniora, mladih seniora koji su tek zakoračili na tu scenu i nekolicine iskusnijih igrača. Svesni smo da će trebati vremena da se svi naviknu na nove uloge, ali sam optimista da ćemo uz dobar rad ići napred“, rekao je Kašćelan i nastavio:

„Velika stvar za naš klub je učešće u ABA2 ligi, koja je mnogo zahtevno takmičenje i veliki izazov za naš mladi tim. Uz šampionat Crne Gore koji nam je prioritetno takmičenje igraćemo i Drugu ligu da bi pretežno juniori imali više utakmica protiv starijih igrača što im može puno značiti. Za svaki uspeh je potrebno vreme. Pogotovo u radu sa mladim igračima Mnogo je važna njihova povratna informacija. Sam talenat i uslovi za rad koje imamo nisu garancija uspeha. Momci koje vodim moraju se maksimalno posvetiti ovom poslu, živeti košarku 24 časa dnevno, jedino na taj način možemo da stignemo do cilja, a to je pozicioniranje Podgorice na regionalnoj košarkaškoj mapi u periodu koji sledi. Uveren sam da će od projekta koji je Podgorica kao klub pokrenula, velike koristi imati i sve državne selekcije“.

Zoran Kašćelan je prošle sezone vodio ekipu Lovćena, sa kojom je izborio plasman u ABA 2 ligu, stigao do finalnog turnira Kupa, na kojem je samo malo sreće nedostajalo da se na pleća obori Budućnost, koja je kasnije osvojila trofej. U regionalnom tamičenju, Cetinjani su sve do poslednjeg kola bili u igri za plasman u polufinale.