Raičević predsednik, Pavićević generalni menadžer

Crna Gora 15. avg. 202014:11
Podeli:
KK Mornar

Prvi čovek Opštine Bar Dušan Raičević od danas je i predsednik Skupštine KK Mornar, dok će Lazar Pavićević biti generalni menadžer kluba.

Dušan Raičević je nasledio Igora Lukšića, koji je zbog privatnih obaveza, a na lični zahtev, razrešen sa te funkcije. Na Skupštini je danas jednoglasno podržan predlog uprave kluba da Lazar Pavićević bude imenovan na funkciju generalnog menadžera, nakon što je odlučio da završi igračku karijeru.

„Procenili smo da nam je potreban čovek koji će rukovoditi klubom kao spona igrača, stručnog štaba i administracije i biti zadužen za kontakte sa međunarodnim asocijacijama. Iako je mlad, Lazar se kao doskorašnji igrač kluba i nekadašnji američki student, svojim referencama uklapao u te zahteve i sa zadovoljstvom je prihvatio ponuđenu funkciju“, rekao je nakon izbora direktor Mornara Radivoje Mandić.

Pavićević je diplomirao na visokoj školi Saut Kent, završio Impakt košarkašku akademiju na Floridi i studirao na Sent Frensis Koledžu u Njujorku.

Bio je kadetski i juniorski reprezentativac Crne Gore i tri sezone član seniorskog tima Mornara, sa kojim je osvojio i titulu nacionalnog šampiona 2018. godine.