Kusovac za SK: Teodo će biti konkurentan za ABA 2

Crna Gora 19. avg. 202013:48 > 13:50
Podeli:
Foto: KK Teodo

Košarkaški klub Teodo iz Tivta ima ambiciozne planove u narednoj sezoni, u kojoj će igrati u šampionatu i Kupu Crne Gore.

Nova uprava kluba, na čelu sa predsednikom Ivanom Pekovićem, tokom prošle sezone je ojačala menadžment sa nekoliko novih, mladih članova, a sve u cilju da Teodo svake godine napreduje u takmičarskom i organizacionom smislu.

Tako je funkciju sportskog direktora preuzeo Dalibor Bagarić, dobro poznato ime u svetu košarke. Bagarić je bivši reprezentativac Hrvatske, koji je tri godine proveo u NBA ligi, u dresu Čikago Bulsa. Nastupao je za Cibonu, Olimpijakos, Fortitudo…

Bagarić je imao dosta posla ovog leta, a rezultat su produženi ugovori sa kapitenom Igorom Radonjićem, te Markom Mijovićem, Vjekoslavom Vučinovićem, Željkom Maričićem i Arsenijem Vučkovićem.

Iz All Starsa je još ranije došao perspektivni Aleksandar Bulatović, a nakon dve godine internacionalnog iskustva u Teodo se vratio potencijalni reprezentativac Petar Kusovac.

Teodo pravi priču na duže staze. Postavljen je predsednik koji je maksimalno posvećen poslu koji obavlja, kao i sportski direktor koji je bio odličan igrač, sa NBA iskustvom. Ubeđen sam da će na novoj funkciji biti podjednako dobar kao i igrač, a bio je vrhunski košarkaš”, naglasio je Petar Kusovac za Sport Klub i nastavio:

Za sada smo napravili dobru ekipu, koja je kadra da bude konkurentna svim ekipama u nikada jačem šampionatu Crne Gore. Trenutno se kao i svi ljubitelji sporta nadam da će globalna pošast biti savladana, da će sport ponovo postati jedna od ključnih tema, da ćemo se svi vratiti u normalne životne tokove. Velika mi je čast, obaveza i odgovornost što sam bio na kampu reprezentacije u Tivtu. Bilo je to neprocenjivo iskustvo za mene, kao i za sve mlade igrače koji su zajedno trenirali dok koronavirus nije istakao znak stop. Koristim priliku da se zahvalim selektoru Bošku Radoviću i stručnom štabu na pozivu, a u sezoni koja sledi i u kojoj ćemo nastojati da se umešamo u borbu za mesto koje vodi u ABA 2 ligu, daću sve do sebe da dobrim partijama pomognem Teodu, a da istovremeno opravdam poziv u dres sa državnim grbom koji je za mene svetinja i san”.

Teodo još uvek nije završio sa formiranjem tima za narednu sezonu. Pregovara se sa, kako je navedeno iz kluba, još nekoliko igrača koji bi mogli da pojačaju tim trenera Mirka Prorokovića.