Ćalić za SK: Iskoristićemo moranje Cetinjana

Crna Gora 27. okt. 202021:32 > 21:34
Podeli:
Foto: KK Lovćen/Novak Abramovič

Izabranici Velimira Gašića, košarkaši Sutjeske, u dobrom raspoloženju, sa mnogo motiva ulaze u završnu fazu priprema za derbi trećeg kola šampionata Crne Gore protiv Lovćena na Cetinju.

Nikšićani su već dobili jedan derbi i to u prvom kolu protiv Podgorice. Zatim su opravdali ulogu favorita protiv Danilovgrada, a sada je cilj da se na Cetinju stigne do kapitalno značajnog brejka u nastojanju Sutjeske da stigne do polufinala plej-ofa i plasmana u ABA 2 ligu.

Sutjeska će i ove sezone igrati u drugom po rangu regionalnom takmičenju, gde su prošle sezone stigli do polufinala, ali ne i do prilike da se na parketu bore za mesto u elitnom društvu. Turniri regionalne lige, koji slede, su u mislima, ali sada je fokus na Lovćenu.

Kao i sve ekipe, imali smo problema sa koronavirusom i povredama tokom pripremnog perioda, ali žestokim radom sve nadoknađujemo, te malo, po malo stižemo do optimalne forme. Pobedili smo Podgoricu u derbiju prvog kola, a taj trijumf je bio od vitalnog značaja kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu. U ujednačenoj ligi, svaki poraz na domaćem terenu može da bude jako skup. Sada idemo na megdan Lovćenu, a držimo se dogovora sa početka sezone. Za nas je svaki meč finale, svaki duel nosi prefiks biti ili ne biti, bez obzira na ime rivala. Samo na taj način možemo da stignemo do ciljeve u sezoni koja je počela“, naglasio je iskusni Marko Ćalić za Sport Klub i nastavio:

Lovćen je ambiciozna i kvalitetna ekipa koja želi da se bori za mesto u polufinalu. Isto kao i mi. Igraju na svom parketu i biće opterećeni imperativom pobede i moranjem. Već sam rekao da je svaki poraz na domaćem terenu jako skup. S druge strane, mi se spremamo za borbu do poslednjih atoma snage. Uložićemo i poslednji atom energije za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Nastojaćemo da uvedemo Lovćen u naš ritam, da iskoristimo moranje Cetinjana i stignemo do pobede. Kao i svi u timu, verujem da ćemo uspeti da stignemo do zlata vrednog brejka“.

Ono što je izvesno, okršaj Lovćena i Sutjeske će kao i uvek u proteklih nekoliko godina, doneti veliku borbu, sjajan meč, a vrlo brzo ćemo saznati da li je Sutjeska stigla do skora od 3-0, ili je Lovćen ostvario i drugu pobedu u šampionatu Crne Gore.