Sutjeska slavila na Cetinju, pobeda Podgorice

Crna Gora 31. okt. 202020:50 > 20:52
Podeli:
KK Sutjeska

Odigrana su dva meča trećeg kola šampionata Crne Gore u košarci, a u velikom derbiju Sutjeska je kao gost pobedila Lovćen na Cetinju sa 95:83.

Izabranici Velimira Gašića, košarkaši Sutjeske, sačuvali su oreol nepobedivosti, a ostvareno u do sada odigrana tri kola dobija na težini, ako se naglasi da su Nikšićani dobili dva derbija, protiv Podgorice i Lovćena, uz trijumf protiv Danilovgrada.

Lovćen je bio bolji rival u prvom poluvremenu, pa je na odmor otišao sa viškom od pet poena – 45:40. Međutim, u nastavku meča, Nikšićani su uspeli da neutrališu bekovsku liniju rivala, razigrala se sa druge strane centarska linija Sutjeske, pa je tim iz Nikšića stekao desetak poena prednosti koju je ljubomorno čuvao do kraja meča.

Povezano

Prevagu na tasu Sutjeske, doneli su Radosav Spasojević sa 26, Đorđe Milošević sa 24, Nikola Korać sa 15 i Ismet Sejfić sa 13 poena. Kod Lovćena, raspoloženi za igru u napadu, bili su Rodi Piters sa 30, Milutin Đukanović sa 17 i Miloš Popović sa 10 poena.

Podgoric je kao gost imala problema u prvom poluvremenu, ali je na kraju opravdala ulogu favorita protiv Danilovgrada u gostima – 86:64. Najefikasniji u timu koji vodi Zoran Kašćelan, bili su Marko Ljujić sa 22, Marko Kovačević sa 16, Mikaele Tmušić sa 13 i Pavle Titić sa deset poena i devet asistencija.

Kod Danilovgrada, bolji od ostalih bili su Vasilije Jovović sa 21-im, Filip Sekulić je ubacio 15, a Đorđe Tatar 14 poena.

U nedelju, 1. novembra, sa početkom u 18 časova, igraju Teodo i Studentski centar u Tivtu, dok su utakmice između Ibra i Primorja, Zete i Jedinstva, odnosno Pljevalja i Ol Starsa, odložene iz preventivnih razloga, zato što su igrači iz pomenutih timova imali simptome koji ukazuju na koronavirus, obavljeni su testovi, čekaju se rezultati, a u međuvremenu niko ne želi da dovodi zdravstvenu situaciju u Crnoj Gori i među košarkaškim ekipama i rizik.