Bogdan Bojić MVP, Sutjeska u odličnom ritmu

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske i Podgorice upisali su ubedljive pobede u mečevima šestog kola šampionata Crne Gore. Sutjeska je u Nikšiću savladala Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 104:68, dok je Podgorica na svom terenu savladala Lovćen sa 106:71.

Igrač Sutjeske Bogdan Bojić prigrabio je epitet MVP igrača šeste runde, još jednom je potvrdio da poseduje ogroman potencijal. Naime, Bojić je protiv Jedinstva ubacio 31 poen (trojke 9-10), imao je četiri skoka, indeks uspešnosti 34.

Treba naglasiti da je Bojić u duelu protiv ekipe iz Bijelog Polja, za tri poena šutirao 9-10, a ovo sigurno raduje stručni štab i navijače kluba, jer je upravo šut sa distance jedan od ključnih problema koji imaju Nikšićani, koje krasi odlična igra u odbrani i odlična igra pod samim košem.

Podsećanja radi, Sutjeska nije osetila gorčinu poraza u šampionatu Crne Gore, sigurnim koracima ide ka osvajanju jednog od dva mesta koja ponovo vode u ABA 2 ligu.

ABA 2 /Dragana Stjepanović

Što se ABA 2 lige tiče, Sutjeska ima skor 4-1, ima realne izglede da stigne do finalnog, odnosno TOP 8 turnira, a staro je pravilo da je u nokaut fazi sve moguće. Posebno ako Nikšićani, uz pomenutu odbranu, odličnu centarsku liniju i igru pod samim košem, budu u željenom šuterskom ritmu.

Tabela: SC Derbi 5-1, Sutjeska 5-0, Podgorica 4-1, Lovćen 3-4, Dečić i Jedinstvo 3-3, Primorje i Mornar 2-4, Teodo i Milenijum 2-3, Danilovgrad 1-5, Ibar je zbog dugovanja prema Savezu, prebačen u B diviziju.

Komentari

Vaš komentar