Budućnost bolja od Podgorice, ide ka finalu i Mornaru

Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti uspeli su da se oporave od poraza od Partizana u odlučujućem meču polufinalne serije ABA lige, pa su pobedili Podgoricu u prvom meču polufinalne serije šampionata Crne Gore sa 80:58.

Naredni meč je na programu 27. maja sa početkom u 18 časova. Za plasman u finale, gde već čeka Mornar iz Bara, potrebne su dve pobede.

Prevagu na tasu Budućnosti, koja je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, doneli su Petar Popović sa 25, Igor Drobnjak sa 19, odnosno Suad Šehović i Filip Barović sa po devet poena. Kod Podgorice, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marko Kljajević sa 12, odnosno Nikola Mišković i Aleksandar Langović sa po 11 poena.

KK Budućnost Voli

U sastavu Budućnosti nije bilo Vladimira Micova, Di Džej Silija i Danila Nikolića. Izabranici Aleksandra Džikića su opravdali ulogu favorita, a u slučaju da to ponove u petak 27. maja, finalna serija bi najverovatnije počela tri dana kasnije.

KK Budućnost Voli

Podsećanja radi, u prvom polufinalu, Mornar je posle zaista odlične serije, slavio protiv SC Derbija sa 2-0. Barani su već više od dvadesetak dana na uslovno rečeno, odmoru. Čekali su kraj, kada je učešće Budućnosti u ABA ligi u pitanju, a sada čekaju kraj polufinalne serije, kako bi se upustili u borbu za tron, u borbu za drugi trofej u istoriji kluba.

Komentari

Vaš komentar