Budućnost nadigrala Mornar, krenula ka tronu

Crna Gora 10. jun. 202122:121 komentar
Podeli:
KK Budućnost Voli
foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar u prvom meču finalne serije sa 97:77. Drugi meč je na programu 12. juna, a za osvajanje titule su potrebne tri pobede.

Najefikasniji u sastavu Podgoričana, bili su Danilo Nikolić sa 20, Amadeo Dela Vale sa 15, Nikola Ivanović sa 13 i Fedor Žugić sa 11 poena. Kod Mornara, rasploženi za igru u napadu, bili su Nemanja Vranješ sa 20, Balša Živanović sa 17, Milko Bjelica sa 11, Uroš Luković, Nemanja Gordić i Marko Jeremić sa po osam poena.

elated-news_0

Izabranici Mihaila Pavićevića, košarkaši Mornara, iako bez Amerikanaca u sastavu tima, te Seada Šehovića koji je zbog povrede završio sezonu, bili su ravnopravan rival tokom prvog kvratala koju je Budućnost dobila sa 22:18.

Velike problema odbranu Budućnosti, kao i odbrani Studentskog centra u polufinalu zadavao je Nemanja Vranješ, a dobro mu je asistirao Uroš Luković.

S druge strane, izabranici Dejana Milojevića, koji je čestim rotacijama nastojao da poremeti ritam rivala, a da razigra što više igrača, strpljivo su lomili otpor Barana, koje su nedavno, u daleko jačem sastavu dobili u finalu Kupa.

Početkom druge deonice, razigrao se Fedor Žugić, pogađao je Amadeo Dela Vale, Budućnost je kontrolisala sok, pa je na semaforu pisalo 32:20 za Podgoričane. Mihailo Pavićević je zatražio minut odmora, kako bi pokušao da zaustavi veliki nalet rivala.

Uspeo je na trenutak u tome. Mornar je serijom 9:0, stigla na minus, tri, ali je odmah usledio odgovor Budućnosti u režiji Danila Nikolića i Nikole Ivanovića – 48:29. Na kraju prvog poluvremena, Budućnost je vodila sa 53:36.

Raspoloženi za igru u napadu kod Podgoričana, bili su Danilo Nikolić sa 14, Melvin Edžim sa devet, Nikola Ivanović sa osam, Amadeo Dela Vale sa sedam i Fedor Žugić sa šest poena. Kod Mornara, bolji od ostalih, bili su Nemanja Vranješ sa 15, odnosno Balša Živanović i Marko Jeremić sa po osam poena.

Budućnost je početkom treće deonice pobegla na 63:38, a zatim mirno i bez problema privela meč kraju. Naredni duel je na programu 12. maja u Baru.

Komentari

Vaš komentar