FIBA EK: Da li Mornar može da se pokrene u Istanbulu?

Krka/Drago Perko/kosarka.si

Izabranici Mihaila Pavićevića, nisu počeli sezonu onako kako su očekivali, naprotiv. Barane je u kvalifikacijama za mesto u FIBA Ligi šampiona zaustavio Kalev, a zatim su usledili porazi od Cibone, Krke i Borca iz Čačka u ABA ligi.

Barani će ipak igrati u Evropi, a u prvom kolu FIBA Evrokupa, 12. oktobra sa početkom u 18 časova, odmeriće snage sa Bahčešehirom u Istanbulu. U grupi su još, holandski Leiden i grčki Iraklis.

„Nisam siguran da nam ova utakmica dolazi u pravom momentu. Gostujemo ekipi koja je jedna od najkvalitetnijih u turskom šampionatu. Klub je sa ogromnim budžetom, doveo je vrhunske igrače. Ne verujem da je utakmica koja sledi najbolja za vraćanje samopouzdanja, ali probaćemo da odigramo što je moguće bolje i da se fokusiramo na ono što je nama najbitnije, a to je ABA liga. Pokušaćemo da se izborimo za opstanak što je pre moguće“, rekao je Mihailo Pavićević, pa nastavio:

KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

„Što se tiče treninga nemam apsolutno nikakve primedbe na račun igrača i njihove marljivosti, ali kad dođu utakmice potpuno smo dekoncentrisani, pravimo početničke greške u napadu i odbrani. Momci koje imam na raspolaganju, trebalo bi da igraju rasterećeno i hrabro, s obzirom da smo im od početka sezone stavili do znanja da ne jurimo rezultat. Prvi put od kada se takmičimo u ABA ligi, jedini cilj nam je opstanak”.

Mornar prvu utakmicu u FIBA Evrokupu igra 12. oktobra u Istanbulu, sa početkom u 18 časova, a takmičenje u ABA ligi nastavlja 17. oktobra, kada gostuje ekipi FMP Železnika.

Komentari

Vaš komentar