Jedinstvo preko Danilovgrada do plej-ofa

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Jedinstva iz Bijelog Polja, koji su prigrabili epitet najprijatnijeg iznenađenje sezone, od komandom Dušana Dubljevića, nisu uspeli da stignu do jednog od dva mesta koja vode u ABA 2 ligu, ali su pobedom nad Danilovgradom – 83:66 obezbedili treće mesto i plasman u plej-of šampionata Crne Gore.

Najefikasniji u sastavu Jedinstva, bili su Marko Kljajević sa 19, Bogdan Rutešić sa 14, Nenad Vuković sa 13 i Boško Bumbić sa 10 poena. Kod Danilovgrada, bolji od ostalih, bili su Petar Dragović sa 15, Vasilije Jovović sa 12 i Vladimir Dašić sa 10 poena.

U poslednjem kolu, koji je na programu 16 . i 17. aprila, snage će odmeriti: Ibar – Milenijum, Teodo – Jedinstvo, Danilovgrad – Podgorica, Sutjeska – Primorje, Lovćen – SC Derbi.

Podgorica i Sutjeska su izorili plasman u ABA 2 ligu, Jedinstvo je treći učesnik plej-ofa, novi član elitnog društva je ekipa Dečića, dok će baraž mečeve sa pretposlednjom ekipom igrati ekipa Pljevalja.

KK Danilovgrad

U poslednjoj rundi, biće poznato ko ispada iz elitnog društva, ko će u baraž, a ko se spasio. Tri ekipe su u kritičnoj zoni Teodo, Danilovgrad i Milenijum.

Tabela: SC Derbi 13-3, Sutjeska 12-5, Podgorica 11-6, Jedinstvo 10-7, Lovćen 9-8, Primorje 9-8, Ibar 6-10, Danilovgrad 5-12, Milenijum 5-12, Teodo 4-13.

Komentari

Vaš komentar