Jovanović za SK: Imamo prvu meč loptu u Nikšiću

Podeli:
ABA/Dragana Stjepanović

Veliki derbi 14. kola, duel između Sutjeske iz Nikšića i Lovćena sa Cetinja na programu je 17. marta sa početkom u 19 časova. Meč je od vitalnog značaja kada je reč o ponovnom plasmanu u ABA 2 ligu.

Lovćen je u nešto boljoj poziciji, iako je u prvom delu sezone poražen od Sutjeske na svom parketu. Naime, Cetinjani su iskoristili kiks Nikšićana u Herceg Novom, protiv Primorja, pobedili su Studentski centar, pa sada imaju poraz manje u odnosu na Sutjesku.

Nikšićani moraju da pobede u meču koji sledi, Cetinjani bi ostali u igri za osvajanje, jednog od dva mesta, koja vode u drugo po rangu regionalno takmičenje i u slučaju poraza. Međutim, u slučaju pobede, vrata ABA 2 lige, bila bi širom otvorena.

Očekuje nas teška i zahtevna utakmica protiv Sutjeske od koje smo nedavno poraženi na trećem turniru ABA 2 lige u Sarajevu. U odnosu na pomenuti duel, bićemo jači za Mašana Vrbicu i znatno spremnijeg Rodija Pitersa. Ono što je jako bitno u derbiju koji sledi, moramo da odigramo odbranu na vrhunskom nivou, moramo da sprečimo i kontrolišemo ofanzivni skok rivala, koji je bio presudan u duelu koji smo odigrali u Sarajevu“, naglasio je za Sport Klub, trener Lovćena Petar Jovanović i nastavio:

Pritisak je na igračima Sutjeske jer je ispred njih imperativ pobede. S druge strane mi imamo prvu meč loptu za ponovni plasman u ABA 2 ligu. U derbiju nema favorita. Po pravilu odlučuju detalji, energija, odbrana. Ponavljam, očekujem izuzetno zahtevan meč, a ljudski i sportski je nadati se da ćemo u Nikšiću uspeti da se revanširamo ekipi Sutjeske za poraz u Sarajevu, čime bi napravili odlučujući korak ka ponovnom plasmanu u drugo po rangu regionalnu takmičenje“.

  1. kolo: Primorje – Ibar 86:81, Ol Stars – Pljevlja 84:71, Studentski centar – Teodo 80:61, Podgorica – Danilovgrad 84:64. Utakmica između Jedinstva iz Bijelog Polja i Zete je odložena.

Tabela: Studentski centar 12-1, Lovćen 11-2, Podgorica 10-4, Sutjeska 10-3, Primorje 8-5, Ibar 7-5, Teodo 6-5, Ol Stars 4-10, Danilovgrad 3-11, Jedinstvo 4-8, Zeta 2-11, Pljevlja 1-13.

Komentari

Vaš komentar