Kup CG: Budućnost brani, a Mornar napada trofej

KK Mornar Barsko zlato/MEDIA Pro

Košarkaši Budućnost i Mornara, kao što se i očekivalo, igraće u finalu Kupa Crne Gore, koje je na programu 17. februara sa početkom u 20 časova. Budućnost je u polufinalu pobedila Podgoricu sa 79:60, a Mornar je slavio protiv Lovćena sa 95:65.

Najefikasniji u sastavu Mornara, bili su Balša Živanović sa 17, Vil Mozli sa 16, Marko Jeremić sa 14, Vladimir Mihailović sa 11, Tejlor Smit i Milija Miković sa po 10 poena. Kod Lovćena, bolji od ostalih, bili su Marko Mugoša i Vuk Bojanić sa po 12, odnosno Dejan Banović sa 10 poena.

Lovćen koji je nedavno doživeo tri poraza na turniru ABA 2 lige u Banjaluci, pojavio se na parketu bez Amerikanaca Klarensa i Vošingtona, ali i bez energije i agreisivnosti, što su Barani brutalno kaznili.

Nanizali su sedam trojki u prvoj deonici, poentirali su često iz laganih poena iz tranzicije i posle ofanzivnih skokova, pa je na kraju prve deonice na semaforu pisalo 34:13.

KK Mornar Barsko Zlato/MEDIA Pro

U tom momentu je bilo jasno da je potrebno da se dogodi sportsko čudo, pa da u finalu snage ne odmere Budućnost i Mornar. Čuda i preokreti se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Barani su do kraja, deklasirali Cetinjane.

Mornar je slavio i sada sledi finale. Borba za trofej je na programu 17. februara sa početkom u 20 časova. Budućnost brani, a Mornar napada trofej.

 

Komentari

Vaš komentar