Kup CG: Budućnost vs. Podgorica, Lovćen vs. Mornar

KK Budućnost Voli

Finalni turnir Kupa Crne Gore u košarci, na programu je 16. i 17. februara. U polufinalu, snage će odmeriti Budućnost koja brani trofej i Podgorica koja prvi put učestvuje na završnom turniru, odnosno Lovćen sa Cetinja i Mornar iz Bara.

U prvom polufinalu, 16. februara, sa početkom u 17 časova i 30 minuta, snage će odmeriti Budućnost i Podgorica, dok je duel između Mornara i Lovćena zakazan sa 20 časova i 30 minuta. Finale je na programu dan kasnije, sa početkom u 20 časova.

Budućnost i Mornar slove za favorite uoči duela sa ekipama Podgorice i Lovćena, koje se takmiče u ABA 2 ligi, ali je staro pravilo, da su u Kupu, u situacijama kada odlučuje jedna utakmica, iznenađenja moguća i da se često dešavaju.

ABA 2/Dragana Stjepanović

Ono što je izvesno, borba za prvi trofej u sezoni, dolazi u nezgodnom momentu za sve učesnike. Podgorica i Lovćen su nedavno završili četvrti turnir ABA 2 lige, a iza Budućnosti i Mornara su ostali dueli ABA lige, protiv Mege i Igokee.

Pored toga, reprezentaciju Crne Gore 24. i 27. februara očekuju dueli sa selekcijom Mađarske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a dosta igrača iz ekipa koje će se boriti za trofej u Kupu, nalaze se na spisku selektora Boška Radovića.

ABA/Dragana Stjepanović

Budućnost slovi za favorita jer je u dosadašnjoj istoriji Crne Gore, samo jednom ostala bez trofeja i to 2013. godine kada je Sutjeska iz Nikšića u finalu, koje je odigrano u Tivtu, slavilo protiv ekipe iz glavnog grada Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar